Ergo: Μπροστά στην αγορά με νέα προϊόντα και τον ψηφιακό ασφαλιστή

της Ελενας Ερμείδου

Σε λειτουργία μπήκε το Στρατηγικό Πρόγραμμα της Ergo (ESP). Εχοντας, δρομολογήσει πρόγραμμα πλήρους αναδιάρθρωσης ένα χρόνο πριν, η Ergo ξεκινά να επενδύει συστηματικά στην ψηφιοποίηση και ενισχύει τις διεθνείς οργανωτικές της δομές. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του Προγράμματος Στρατηγικής 2021, η Ergo προτίθεται να συμβάλλει σε πάνω από 600 εκατ. ευρώ, μακροπρόθεσμα στην καθαρή κερδοφορία της μητρικής Munich Re.

Ψηφιακός μετασχηματισμός και  επιτυχία είναι οι δύο στόχοι που έχει θέσει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ergo Markus Rieß. H εταιρεία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην αναδιοργάνωση των πωλήσεων από τις αρχές του τρέχοντος έτους.

Η Ergo επίσης προωθεί την ψηφιοποίηση και αναδιοργανώνει τις ΙΤ λειτουργίες της «Σε αυτό το τομέα» αναφέρει ο Markus Rieß «έχουμε να κάνουμε δρόμο».

Με στόχο την ανάπτυξη νέων προϊόντων το συντομότερο, σχηματίστηκε Ergo Digital IT στο Βερολίνο και την Βαρσοβία. Την ίδια στιγμή η Ergo Direkt στην Νυρεμβέργη σχηματίστηκε για να τρέξει το αποκαλούμενο Online Competence Center – βασική απαίτηση ώστε για πρόσβαση των πελατών σε υπηρεσίες και προϊόντα online, offline,και αποτελεσματικά. Η επιτυχία είναι μεγάλη, καθώς αρχικά γράφτηκαν περίπου 550.000 χρήστες σημειώνοντας αύξηση 56% σε σχέση με το 2015.

Στο μέλλον οι πελάτες που επιθυμούν για χρησιμοποιήσουν ένα καθαρά ψηφιακό ασφαλιστή και να επωφεληθούν από το πλεονέκτημα της τιμής θα βρουν τις κατάλληλες προσφορές στην θυγατρική της Ergo nexible. Κατά την διάρκεια του τρέχοντος έτους το πρώτο προϊόν αυτοκινήτου υπό το εμπορικό σήμα nexible θα φτάσει στην αγορά. Οι τυπικές λειτουργίες έχουν ήδη δρομολογηθεί για την επιχείρηση με την Neckermann Versicherung AG, ως ο φορέας μεταφοράς κινδύνου.

Η εταιρεία ήδη έχει καταγράψει πρόοδο σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη των νέων προϊόντων. Ασφαλιστικά προϊόντα για το κλάδο αυτοκινήτου, αστική ευθύνη, προσωπικό ατύχημα, περιουσία, όλα, συμπεριλαμβάνουν ιδιαίτερα στοιχεία στα πακέτα των καλύψεων τους. Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017, εισήχθησαν τρία προγράμματα στο κλάδο διαχείρισης κεφαλαίων για παροχές γήρατος. Όπως έχει προγραμματιστεί ο κλασσικός τομέας ασφάλισης ζωής πρέπει να διαχωριστεί σε δική του μονάδα στις αρχές του 2018.

Εκτός από την ψηφιοποίηση, η Ergo εστιάζει σε νέα στρατηγική στις διεθνείς επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τον Alexander Ankel Διευθυντή Λειτουργιών: «Θέλουμε να ενισχύσουμε την παρουσία μας σε επιλεγμένες χώρες, να επενδύσουμε σε αγορές που αναπτύσσονται και να τρέξουμε παγκόσμια επιχειρηματικά μοντέλα.

Η Πολωνία και οι χώρες της Βαλτικής είναι ανάμεσα στις χώρες που έχει επιλέξει η Ergo ενώ, η εταιρεία παρακολουθεί χώρες όπως η Ινδία και η Κίνα.

Νέο διεθνές επιχειρηματικό μοντέλο περιλαμβάνονται καλύψεις νομική προστασίας και ταξιδιωτικής ασφάλισης.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*