Εθνική Ασφαλιστική, κτίριο, είσοδος

Εθνική Ασφαλιστική: Σήμερα επικυρώνει το Δ.Σ της ΕΤΕ, την Παρασκευή ανακοινώνει στη Γενική Συνέλευση

του Νίκου Σακελλαρίου

Στο Δ.Σ. της ΕΤΕ θα επικυρωθεί η διαφαινόμενη πρόταση των συμβούλων πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής και η κατάληξή τουλάχιστον του 75% του μετοχικού κεφαλαίου στο ελληνο-αμερικανικό σχήμα της J.Calamos- Exin έναντι μίας υψηλότατης προσφοράς που μπορεί να αγγίξει το 1 δισ. ευρώ.

Εάν συμβεί αυτό θα είναι η μεγαλύτερη σε αξία επιχειρηματική συμφωνία των τελευταίων ετών. Η καθαρή θέση της Εθνικής Ασφαλιστικής είχε εκτιμηθεί περίπου στα 650 εκατ. ευρώ στα βιβλία της ΕΤΕ ενώ την προσφορά θα ενισχύσει και η πρόταση για χρήση του bancassurance για μία 10ετία με option για 5ετή επέκτασή του.

Στόχος είναι να παραμείνουν προς όφελος και των 3 πλευρών (ΕΤΕ-Εθνικής Ασφαλιστικής – κοινοπραξίας) οι συνέργειες μεταξύ τραπεζικού και ασφαλιστικού δικτύου.

Σε εκδήλωση που οργάνωσε η Εθνική Ασφαλιστική για να τιμήσει τους συνεργάτες του αποκλειστικού της δικτύου πωλήσεων, ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, κ. Παναγιώτης Θωμόπουλος τόνισε ότι η Εθνική Τράπεζα δεν πρόκειται να πάρει διαζύγιο από την Εθνική Ασφαλιστική, αλλά αντίθετα “κρατάμε και θα κρατήσουμε τους δεσμούς μας. Το 25% το οποίο θα έχουμε, για εμάς, για την Εθνική Τράπεζα, είναι δεσμός που δεν θα σπάσει”, είπε χαρακτηριστικά.

Το αξιοσημείωτο με την Εθνική Ασφαλιστική είναι ότι καθ’ όλη τη διαδικασία της πώλησής της η διοίκηση με μεγάλη επικοινωνιακή καμπάνια (ειδικά για τα προιόντα FULL) κατάφερε να διατηρήσει αμείωτη την ανοδική τάση πωλήσεων τόσο για τα συγκεκριμένα προϊόντα όσο και για το σύνολο των πωλήσεων της που ήταν αισθητά αυξημένες στο α’ τρίμηνο του 2017 ενώ και το β’ τρίμηνο θα είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*