Interamerican: Τι ειπώθηκε στο Συνέδριο

του Νίκου Σακελλαρίου

Με μία καλόγουστη και λιτή τελετή η Interamerican βράβευσε τα στελέχη της και τους συνεργάτες της που διακρίθηκαν το 2016 για την αποτελεσματικότητα στις πωλήσεις αλλά και για την συνέπεια απέναντι στους πελάτες-καταναλωτές τους. Η εκδήλωση «Σύμβουλος: Η δική σου εποχή!» δείχνει την εμπιστοσύνη με την οποία η Interamerican εξακολουθεί να περιβάλλει τους δικούς της ανθρώπους και τους συνεργάτες της.

Η εκδήλωση ήταν χωρισμένη σε δύο μέρη. Κατά το α’ μέρος στο οποίο συντονιστής ήταν ο Παύλος Τσίμας , επίσημος καλεσμένος ήταν ο πρόεδρος της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, κ. Δημήτρης Μαζαράκης ενώ τιμήθηκε ως παράδειγμα αθλητικής επιμονής και διάκρισης ο Ολυμπιονίκης του Ρίο, κολυμβητής Σπύρος Γιαννιώτης.

Tο πρόγραμμα είχε μία ειδική ενότητα #symvoulos στην οποία θα μπορούσαν οι θεατές να θέσουν μέσω των κινητών τους ή των tablets τα ερωτήματά τους ή να εκφράσουν τις απόψεις τους για τους ομιλητές και τις ομιλίες.

Α’ μέρος Συνεδρίου

Ο συντονιστής Παύλος Τσίμας φάνηκε προετοιμασμένος για την εκδήλωση καθώς στην έναρξη της ομιλίας του επεσήμανε την ανάγκη ανάταξης στον τομέα ασφάλισης και αποκατάστασης του αισθήματος ασφάλειας.

Ο επίσημος καλεσμένος πρόεδρος της ΕΑΕΕ, Δημήτρης Μαζαράκης, τόνισε την συνεισφορά της Interamerican στην ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς έχοντας μία από τις καλύτερες ομάδες πωλήσεων. «Μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες και τις ίδιες χαρές» δήλωσε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στην πρώτη εμπειρία που είχε με την Interamerican.

O κ. Μαζαράκης μιλώντας γενικότερα για την ασφαλιστική αγορά τόνισε ότι υπάρχουν νέες προκλήσεις , αυξανόμενος ρυθμός αλλαγών και απαιτήσεων τόσο στην κοινωνία όσο και στις απαιτήσεις των καταναλωτών που είναι απαραίτητος ο εξυγχρονισμός των επιχειρήσεων.

«Αναλφάβητος στη νέα εποχή , θα είναι αυτός που δεν εξελίσσεται» δήλωσε χαρακτηριστικά. Η ασφαλιστική αγορά θα πρέπει «να αγκαλιάσει τις εξελίξεις και την τεχνολογία» επεσήμανε.

Αναφερόμενος στα Solvency II επεσήμανε ότι η εικόνα που βγαίνει για τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα είναι θετική αλλά η ευφορία και η αισιοδοξία πρέπει να δώσουν την θέση τους στην εγρήγορση και την ετοιμότητα για τις ευκαιρίες που υπάρχουν. Έθιξε το πρόβλημα των ανασφάλιστων οχημάτων και το νομοθετικό πλαίσιο που ετοιμάζεται και βέβαια επικεντρώθηκε σε θέματα σύνταξης, υγείας και φυσικών καταστροφών.

Γιάννης Καντώρος (CEO Interamerican)

O CEO της Interamerican, Γιάννης Καντώρος ξεκίνησε την ομιλία του επισημαίνοντας ότι το μεγάλο πρόβλημα στην οικονομία είναι η οικονομική αβεβαιότητα και εμπιστοσύνη. Πρέπει να αποκατασταθούν αυτές για να δημιουργήσουν πλούτο, καινοτομία και να ευημερήσουν.

Οι εξελίξεις στον ασφαλιστικό κλάδο και η είσοδος ξένων επενδυτών αποτελούν ψήφους εμπιστοσύνης και για την ελληνική οικονομία και ιδιαίτερα για την ελληνική ασφαλιστική αγορά. «Με συντάξεις 300-400 ευρώ , οι ανάγκες για συνταξιοδοτικά προγράμματα είναι τεράστιες» δήλωσε ο κ. Καντώρος.

«Οι φυσικές καταστροφές, οι αστικές ευθύνες, οι γεωργικές ασφαλίσεις είναι τομείς που ενδιαφέρουν άμεσα τις ασφαλιστικές οι οποίες καλούνται να καλύψουν τα κενά που αφήνει το κράτος. Είμαστε τυχεροί που βρισκόμαστε μέσα σε μία αγορά με τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης. Στη νέα εποχή , οι ανταγωνιστές είναι και συναγωνιστές μας και πρέπει να μεγαλώσουν την αγορά.»

Αναφερόμενος στον μητρικό όμιλο (Ahmea) τόνισε ότι η Ahmea βλέπει τα πράγματα στην Ελλάδα με αισιοδοξία και περιμένει πολλά μέσα στα επόμενα χρόνια. Η Interamerican ηγείται της προσπάθειας ανάπτυξης στο τρίπτυχο Πελάτες-Συνεργάτες-Εμπιστοσύνη.

Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία και στην επένδυση και αυτό φαίνεται όχι μόνο στις τεχνολογικές εφαρμογές και το Anytime αλλά και στην επέκταση του Medifirst, της επέκτασης της Anytime στην Κύπρο, στην δημιουργία του Analytical Center και άλλων πρόσφατων επενδύσεων. «Στόχος μας είναι να προσφέρουμε αξία για τον μέτοχο , τους πελάτες και βέβαια στους συνεργάτες μας» κατέληξε ο κ. Καντώρος.

Φαίη Βήλου (Ernst&Young) Business Development Manager

H κ. Φαίη Βήλου , Business Development Manager αναφέρθηκε στον «ασφαλιστικό σύμβουλο του μέλλοντος» , εστιάζοντας στον ρόλο που θα κληθεί να διαδραματίσει ο ασφαλιστικός σύμβουλος στα επόμενα 3-5 χρόνια.

Πλέον είναι σαφής η ανάγκη παροχής καινοτόμων προιόντων και στενότερης επαφής της ασφαλιστικής επιχείρησης- προιόντος- πελάτη. «Ο ασφαλιστικός σύμβουλος του μέλλοντος θα δώσει περισσότερο έμφαση για πωλήσεις –συμβουλές και λιγότερο στις διαδικασίες. Η ψηφιοποίηση θα είναι το βασικό εργαλείο πωλήσεων. Θα πρέπει να γίνεται ουσιαστική διαχείριση των αναγκών του πελάτη» ανέφερε η κα Βήλου.

Δημήτρης Μαύρος , Δ.Σ της εταιρείας Ερευνών MRB

O κ. Δημήτρης Μαύρος της MRB με την ομιλία του επεσήμανε στις ανάγκες και στο προφίλ του « πελάτη του σήμερα». Όπως χαρακτηριστικά ανάφερε, οι γυναίκες ηλικίας 35-45 ετών είναι αυτές που παίρνουν αποφάσεις και καθορίζουν τις τάσεις. Για τις εταιρείες πλέον η τάση είναι να προχωρήσουν από το πελατοκεντρικό σύστημα προς το ανθρωποκεντρικό. Δηλαδή από την αντιμετώπιση των υλικών αναγκών του πελάτη προς την ικανοποίηση των ανθρώπινων αναγκών του ως ολότητα.

Κατά το τέλος του α’ μέρους, ο Ολυμπιονίκης κολυμβητής ανοικτής θάλασσας Σπύρος Γιαννιώτης έκανε μία μεγάλη αναφορά στην αθλητική του καριέρα από τα πρώιμα χρόνια της Κέρκυρας μέχρι και το Ασημένιο Μετάλλιο στο Ρίο , δίνοντας έμφαση στην τεράστια προσπάθεια , κόπους , θυσίες που πραγματοποίησε μέχρι να φτάσει στο βάθρο του Ρίο , τονίζοντας πως διαχειρίζονταν ψυχολογικά και πνευματικά τις αποτυχίες για να φτάσει στην επόμενη επιτυχία του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*