Δ. Μαζαράκης: Προτεραιότητα σε υγεία, συντάξεις, φυσικές καταστροφές

της Ελενας Ερμείδου

Τις συνθήκες του σήμερα περιέγραψε από το βήμα του Συνεδρίου των Πωλήσεων της Interamerican ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, Δημήτρης Μαζαράκης ,λέγοντας «τα χαρακτηριστικά του σήμερα είναι η απόλυτη παγκοσμιοποίηση, η αβεβαιότητα και το ασταθές περιβάλλον» διατυπώνοντας ότι το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι αυξάνονται οι απαιτήσεις των μετόχων, των πελατών, της κοινωνίας.

«Αυτό που έχουμε καταφέρει να είμαστε σήμερα, μπορεί να μην φτάνει για αύριο», παρατήρησε.

Η αγορά, το νέο περιβάλλον,  οι προκλήσεις και οι λύσεις

Ο μόνος τρόπος επεσήμανε να αντιμετωπιστούν οι νέες προκλήσεις είναι η αύξηση των δεξιοτήτων, η θέληση για μάθηση, η ευελιξία και προσαρμογή στο νέο περιβάλλον, η οικειοποίηση της νέας τεχνολογίας.

«Διανύουμε την περίοδο της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης», τόνισε, προσθέτοντας ότι «πρέπει να αγκαλιάσουμε την νέα τεχνολογία και …. «να προσφέρουμε ως ασφαλιστικοί σύμβουλοι μεγαλύτερη αξία στον πελάτη».

Αναφερόμενος ο κος Μαζαράκης στην ασφαλιστική αγορά δήλωσε αισιόδοξος, υπογραμμίζοντας ότι ο κλάδος κατά την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων για το Solvency II κατάφερε να επιδείξει ισχυρή φερεγγυότητα.

«Η αγορά» είπε, «θωρακίζεται παρά τις αντιξοότητες και το περιβάλλον των χαμηλών επιτοκίων».

Τόνισε από την πλευρά του ότι η ασφαλιστική αγορά μπορεί να παίξει ρόλο στο τομέα της υγείας, των συντάξεων και των φυσικών καταστροφών, ενώ δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει τα θετικά παραγωγικά αποτελέσματα (+4%) του κλάδου στο σύνολο του 2016.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*