Ο Γιάννης Καντώρος, γενικός διευθυντής ασφαλιστικών εργασιών του ομίλου Interamerican

Γ. Καντώρος: “Μας ενδιαφέρει ο μακροοικονομικός ορίζοντας”

της Ελενας Ερμείδου

Η ασφαλιστική αγορά συνδέεται με την πορεία της οικονομίας τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Interamerican, Γιάννης Καντώρος από το βήμα του Ετήσιου Συνεδρίου των Πωλήσεων 2017 της Interamerican. Μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι η ασφαλιστική αγορά μπορεί να καλύψει τις παθογένειες της οικονομίας, αναδεικνύοντας τις ιδιότητες της και τον μακροπρόεθεσμο ρόλο της

Η Ελληνική οικονομία, η εμπιστοσύνη και οι επενδυτές

Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία τόνισε ότι η πορεία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εμπιστοσύνη, με τις ξένες επενδύσεις καθώς και με τις επενδύσεις ελλήνων ιδιωτών.

Είναι θετικό τόνισε ότι αυτή την στιγμή που η ελληνική οικονομία βαδίζει μέσα σε αβεβαιότητα να υπάρχουν ενδιαφερόμενοι επενδυτές και η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής να κλείνει σύντομα.

Μιλώντας για τις κατηγορίες των επενδυτών, ο ίδιος τόνισε ότι στην παρούσα φάση που βρίσκεται η οικονομία της Ελλάδος, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται εντός της ζώνης του ευρώ, δεν μπορεί να προσελκύσει παρά μόνο Funds και αυτό γιατί είναι χώρα υψηλού κινδύνου.

H Interamerican και η αγορά

Αναφερόμενος στην ασφαλιστική αγορά, κος Καντώρος τόνισε ότι μπορεί η αγορά να καλύψει τις παθογένειες τους συστήματος με το τομέα των συνάξεων και της υγείας να βρίσκεται σε προτεραιότητα. Επίσης άλλοι τομείς που η ασφαλιστική αγορά μπορεί να έχει σημαντικό ρόλο είναι ο τομέας των φυσικών καταστροφών, της αστικής ευθύνης και οι γεωργικές ασφαλίσεις.

Κάνοντας μία σύντομη αναφορά στην Interamerican εξήγησε ότι στόχος της Ασφαλιστικής είναι να διευρύνει τα μερίδια της αγοράς, συμπληρώνοντας ότι πάνω στο κομμάτι αυτό δουλεύει και η ΕΑΕΕ.

«Μας ενδιαφέρει ο μακροοικονομικός ορίζοντας άλλωστε και για αυτό είναι και οι ασφάλειες», σχολίασε, προσθέτοντας ότι «θέλουμε να είμαστε μία εταιρεία μεταξύ των ηγετών, κορυφαία».

Αυτό εξήγησε χτίζεται μέσα από σχέσεις βαθιάς εμπιστοσύνης και υψηλής φερεγγυότητας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*