Από σήμερα τέλος στις χρεώσεις περιαγωγής εντός της ΕΕ

Από σήμερα, 15 Ιουνίου 2017, παύουν να ισχύουν τα τέλη περιαγωγής στην ΕΕ. Με την ευκαιρία αυτή, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Αντόνιο Ταγιάνι και ο Πρωθυπουργός της Μάλτας κ. Τζόζεφ Μούσκατ, εξ ονόματος της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσαν:

  «Σκοπός της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να φέρνει κοντά τους ανθρώπους και να κάνει τη ζωή τους ευκολότερη. Η κατάργηση των τελών περιαγωγής αποτελεί πραγματικά ένα επιτυχημένο ευρωπαϊκό εγχείρημα. Από τώρα και στο εξής, οι πολίτες που ταξιδεύουν εντός της ΕΕ θα μπορούν να τηλεφωνούν, να στέλνουν μηνύματα και να συνδέονται μέσω των κινητών τους τηλεφώνων με το ίδιο κόστος όπως στη χώρα τους.

Η κατάργηση των τελών περιαγωγής είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο απτές επιτυχίες της ΕΕ. Τα τελευταία 10 χρόνια, τα θεσμικά μας όργανα κατέβαλαν από κοινού τεράστιες προσπάθειες για να εξαλείψουν αυτήν την αδυναμία της αγοράς.

Κάθε φορά που ένας Ευρωπαίος πολίτης διέσχιζε τα σύνορα για να μεταβεί σε άλλη χώρα της ΕΕ, είτε για ταξίδι αναψυχής, είτε για εργασία ή σπουδές, είτε απλώς και μόνον αυθημερόν, απέφευγε να χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο ανησυχώντας για το ύψος του λογαριασμού που θα αντίκριζε όταν επέστρεφε στη χώρα του εξαιτίας των χρεώσεων περιαγωγής. Οι εν λόγω χρεώσεις ανήκουν πλέον στο παρελθόν..»

  Η πλήρης δήλωση των τριών θεσμικών οργάνων της ΕΕ είναι διαθέσιμη εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*