Μεγάλες αποζημιώσεις διεκδικούν οι Ariana Grande και οι Take That !

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Υψηλή αποζημίωση  διεκδικεί η γνωστή Αμερικανίδα τραγουδίστρια Ariana Grande λόγω της ακύρωσης σειρά συναυλιών στη Μ. Βρετανία, στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης του περασμένου μήνα στην Manchester Arena του Λονδίνου. Οι συναυλίες που είχαν προγραμματιστεί για τις 25 και 26 Μαϊου στην  Ο2 Arena του Λονδίνου ακυρώθηκαν, το ίδιο και αυτές που θα ακολουθούσαν σε Βέλγιο, Πολωνία, Γερμανία και Ελβετία.

Η γνωστή ρήση “The show must go on’ (Το σόου πρέπει να συνεχιστεί) όπως τιτλοφορείται και πασίγνωστο τραγούδι των Queen, δεν ίσχυσε στην προκειμένη περίπτωση. Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα Insurance Businessmag, η περιοδεία της Ariana Grande ήταν ασφαλισμένη στους Lloyd’s του Λονδίνου που θα κληθούν τώρα να καλύψουν μέρος των απωλειών.

‘Παρότι οι οικονομικές παρενέργειες προφανώς έρχονται σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με την απώλεια ανθρώπινων ζωών, το να σταματήσεις μια μεγάλη περιοδεία είναι μια δαπανηρή απόφαση που συνοδεύεται από παράπλευρους κινδύνους. Η ασφάλεια για την ακύρωση των συναυλιών πιθανότατα δεν θα καλύψει τις απώλειες όλων των εσόδων (αποζημίωση κατόχων εισιτηρίων, πληρωμή του προσωπικού που οργανώνει τις συναυλίες και του εξοπλισμού κλπ.).

“Ακόμα και μια μικρή διαταραχή, εάν π.χ. ένα από τα φορτηγά που μετέφερε εξοπλισμό για τη συναυλία εμπλακεί σε ατύχημα, μπορεί να προκαλέσει μεγάλη εμπλοκή…με μια τρομοκρατική επίθεση, πραγματικά δεν ξέρεις τι να κάνεις’, αναφέρει η Jill Berliner, δικηγόρος της εταιρείας Rimon Law, με εξειδίκευση σε θέματα εξασφάλισης αποζημιώσεων μετά από τρομοκρατικές επιθέσεις, η οποία είχε εκροσωπήσει και τους Foo Fighters στην νομική τους διαμάχη εναντίον των Lloyds για την ακύρωση των συναυλιών τους σε Ιταλία και Γαλλία μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίοιυ 2015  στο Παρίσι. Για την ιστορία, τα δικαστήρια δικαίωσαν τους Lloyd’s.

Σημειώνεται ότι και οι προγραμματισμένες συναυλίες των Take That στην Manchester Arena (25-27 Μαιου) καθώς και των Kiss (30 Μαϊου) ακυρώθηκαν μετά την τρομοκρατική επίθεση της 22ας Μαϊου. Η συναυλία των Take That στο Liverpool (23 Μαϊου) αναβλήθηκε και το συγκρότημα φέρεται έτοιμο να διεκδικήσει και αυτό αποζημίωση για τα διαφυγόντα έσοδα.  Παρόλο που η βιομηχανία των συναυλιών καταγράφει κέρδη-ρεκόρ, εντούτοις τα έξοδα έχουν εκτοξευθεί στα ύψη, καθώς περιλαμβάνουν “ακριβές και δύσκολες στην εξασφάλιση ασφαλιστικές καλύψεις  για τρομοκρατικές επιθέσεις που συχνά γίνονται αντικείμενο διαμάχης καθώς οι σχετικές αιτήσεις αποζημίωσης υποβάλλονται τους επόμενους μήνες μετά την επίθεση”.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*