Eurolife ΑΕΑΖ : Τρέχει με υψηλή φερεγγυότητα και με μερίδιο 22%

του Νίκου Σακελλαρίου

Ιδιαίτερα υψηλοί οι δείκτες φερεγγυότητας (SCR και MCR) της Eurolife ΑΕΑΖ με δεδομένο ότι πρόκειται για εταιρεία Ζωής. Οι εταιρείες του κλάδου πανευρωπαικά υποχρεούνται από την EIOPA να διατηρούν λόγω συντάξεων και υγείας πολύ υψηλά αποθέματα. Έτσι η Eurolife ΑΕΑΖ καταγράφει  δείκτη Φερεγγυότητας ΙΙ  (SCR)  -με βάση την τυποποιημένη μέθοδο- της τάξης του  142% κατά την 31 Δεκεμβρίου 2016, μετά την αφαίρεση της προβλεπομένης διανομής μερίσματος ύψους  20εκατ.

Προέκυψε από τον λόγο EOF 113,2 εκατ. ευρών προς SCR  79,5 εκατ ευρώ. Η Εταιρεία δεν χρησιμοποιεί την προσαρμογή λόγω αντιστοίχησης ούτε άλλα μεταβατικά μέτρα. Στον υπολογισμό των κεφαλαιακών απαιτήσεων εφαρμόζεται η προσαρμογή λόγω μεταβλητότητας στην σχετική χρονική διάρθρωση των επιτοκίων άνευ κίνδυνου.

Ενάντια σε αυτό το αβέβαιο περιβάλλον, η Εταιρεία έχει αποδείξει ότι έχει τη σωστή στρατηγική, τη διοικητική ομάδα και την επιχειρηματική ευελιξία για να επιτύχει. Οι άρτιες διαδικασίες διακυβέρνησης και λήψης αποφάσεων της επέτρεψαν να αντιδρά γρήγορα στις εξωτερικές προκλήσεις.

Στη χρήση του 2016, η Εταιρεία στο σύνολο της παραγωγής μικτών εγγεγραμμένων  ασφαλίστρων παρουσίασε αύξηση 82,9% σε σχέση με το 2015, αγγίζοντας τα 425 εκατ. ευρώ, με  αύξηση στα ασφάλιστρα περιοδικών και εφάπαξ καταβολών κυρίως λόγω της δυνατότητάς της να προσθέσει μεγαλύτερη αξία στους πελάτες της σε περιόδους αβεβαιότητας. Το μερίδιο  αγοράς της Εταιρείας ανήλθε το 2016 στο 22% των μικτών ασφαλίστρων των ασφαλίσεων ζωής, επιβεβαιώνοντας την ηγετική της θέση και την τάση ανάπτυξής της.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*