Calamos, Koudounis, Fairflield & Π. Κανελλόπουλος: Είναι ώρα για επενδύσεις στην Ελλάδα

Την ώρα που κορυφώνεται η αγωνία για τις τελικές ανακοινώσεις για το μέλλον της Εθνικής Ασφαλιστικής, οι φερόμενοι νέοι μεγαλομέτοχοι της μεγαλύτερης ασφαλιστικής της χώρας παρευρέθηκαν στο 7o Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Capital Link στην Αθήνα. Οι κ.κ John P. Calamos, John S. Koudounis, Matt Fairflield και Παύλος Κανελλόπουλος ανέλυσαν τις επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα των Ασφαλειών, ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων & διαχείρισης κεφαλαίων. Σε κοινή τους τοποθέτηση σημείωσαν, μεταξύ άλλων:

“Εκτός από τις δικές μας μεγάλες επενδύσεις στη χώρα, είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε επενδύσεις που προέρχονται από την Κίνα σε τομείς όπως η υποδομή, η ενέργεια, τα λιμάνια και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, καθώς είναι ζωτικής σημασίας για την απόκτηση ποικίλων ροών σημαντικών ξένων επενδύσεων.

Το τρίτο ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης θα εξακολουθήσει να είναι δύσκολο όσον αφορά την λιτότητα. Ωστόσο, η Ευρώπη είναι ισχυρότερη τώρα σε σχέση με την περίοδο των προηγούμενων προγραμμάτων διάσωσης.

Υπάρχει ελπίδα ότι θα υπάρξει κάποια χαλάρωση για τον ελληνικό λαό μαζί με την προσδοκία ότι οι έλεγχοι κεφαλαίων θα πρέπει να τερματιστούν μέχρι τα τέλη του 2018.

Είμαστε υπέρ του οτιδήποτε είναι καλό για την ελληνική οικονομία ανεξάρτητα από το ποιο πολιτικό κόμμα κυβερνά. Πιστεύουμε ακράδαντα – και έχουμε αποδείξει μέσω των ενεργειών μας – ότι τώρα είναι καιρός να επενδύσουμε στην Ελλάδα“.

Λίγα λόγια για το Συνέδριο

Με μοναδική επιτυχία και συμμετοχή που ξεπέρασε τα 1000 άτομα, πραγματοποιήθηκε το 7o Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Capital Link στην Αθήνα με θέμα: «Επενδύοντας στην Ανάπτυξη-Το Νέο Πρόσωπο της ΕΚΕ» την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017 στο ξενοδοχείο HILTON Αθηνών, υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.
Σκοπός του Συνεδρίου φέτος ήταν να εστιάσει στην βαρύτητα της Επένδυσης στην Ανάπτυξη όχι μόνο ως μορφή Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, αλλά και ως μέσο εξόδου των Ελληνικών επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση της χώρας από την οικονομική κρίση.

Η «Επένδυση στην Ανάπτυξη» είναι ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος για να δημιουργηθούν οι συνθήκες βιώσιμης ανάκαμψης με θετική επίδραση στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Το Ετήσιο Συνέδριο προσέφερε στους Συνέδρους και ιδιαίτερα στους νέους επιχειρηματίες έναν πρακτικό οδηγό ενίσχυσης και χρηματοδότησης των προτάσεών τους καθώς και παρουσίασης πρωτοβουλιών, προγραμμάτων και επαφών που συμβάλλουν σε αυτήν την κατεύθυνση. Και φέτος το Συνέδριο αποτέλεσε πλατφόρμα κλειδί μέσω της οποίας γεφυρώθηκε η επικοινωνία μεταξύ εταιρειών, πολιτών και Φορέων επιτυγχάνοντας το χτίσιμο αποτελεσματικών σχέσεων μεταξύ τους.

Με ιστορικό 22 ετών στη διοργάνωση εξαιρετικά επιτυχημένων Επενδυτικών Συνεδρίων, η Capital Link εγκαινίασε πριν από 7 χρόνια τη διοργάνωση μιας σειράς Ετήσιων Συνεδρίων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Το Συνέδριο αυτό, όπως και όλα τα Συνέδρια της Capital Link (στη Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Αθήνα, Λεμεσό, Σαγκάη και από φέτος και στη Σιγκαπούρη) συνδυάζουν μοναδικές δυνατότητες πληροφόρησης, τεχνογνωσίας και δικτύωσης.

Στο πλαίσιο τιμητικής τελετής, ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, απένειμε το Ελληνικό Βραβείο “2017 Capital Link CSR Leadership Award“, στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ. Το Διεθνές Βραβείο “2017 Capital Link CSR Leadership Award” απονεμήθηκε στον κ. Nicholas M. Logothetis, Founder, Concordia Summit & Executive Member of the BoD – Libra Group.

Το Συνέδριο συγκέντρωσε Κυβερνητικούς Εκπροσώπους, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την Ανώτατη βαθμίδα στελεχών του ιδιωτικού τομέα και διεθνών εταιρειών και επενδυτών που δραστηριοποιούνται σήμερα στην Ελλάδα.

Αναλυτικότερα:

-Τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιο Πιτσιόρλα

-Τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη

-2 από τις μεγαλύτερες Ελληνικές Τράπεζες: Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Τράπεζα Πειραιώς
-Ανώτεροι εκπρόσωποι Ευρωπαϊκών και Διεθνών Οργανισμών: European Bank for Reconstruction and Development, European Investment Bank, European Investment Fund, International Finance Corporation (IFC)

-Διεθνής εμπορική και επενδυτική τράπεζα: Atlantic Bank of N.Y.

-Οι 2 μεγαλύτερες ελεγκτικές και συμβουλευτικές εταιρείες: Ernst & Young, McKinsey & Company

-Μεγάλα Ελληνικά & Ξένα Δικηγορικά Γραφεία : Α.Σ. Παπαδημητρίου & Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία, Ποταμίτης Βεκρής Δικηγορική Εταιρεία, Shearman & Sterling (London) LLP, Watson Farley & Williams

-2 Mεγάλες Εταιρίες από το χώρο της Ενέργειας : ΔΕΗ – ΕΛΠΕ

-Από τον χώρο των τηλεπικοινωνιών: Όμιλος OTE

-Αμερικανοί επενδυτές με ενεργή παρουσία: Nicholas Logothetis, John Calamos, John Koudounis, Dean Metropoulos, Matt Fairfield-EXIN Group, Pavlos Canellopoulos – AIG

-Ελληνικά και Ξένα Funds – Apollo Management International LLP, Blackrock, B2KAPITAL, DECA Investments, First Athens Corporate Finance SA, Global Finance Partners, Pillarstone

-Από τις σημαντικότερες Ελληνικές και Ξένες εταιρείες και Οργανισμοί: Hellas Gold S.A., Papastratos S.A., Tickethour Group, Friesland Campina, ICAP Group, Olympic Brewery S.A.

-Hellenic Financial Literacy Institute

-Άλλοι Οργανισμοί: American Entrepreneurship Award, Bubbllz, VentureFriends,– Carlsberg Group, Blueground, Hellenic Entrepreneurship Award

-Σημαντικοί εκπρόσωποι διεθνών δημοσιογραφικών σταθμών: Reuters, Alpha TV

Το Συνέδριο είχε δύο όψεις –Κοινωνική & Επιχειρηματική

Από την Επιχειρηματική πλευρά, το Συνέδριο ανέδειξε και πρόβαλε τις συγκεκριμένες δράσεις και προγράμματα που αναλαμβάνουν οι Ελληνικές και οι διεθνείς εταιρίες καθώς και επιφανείς Ομογενείς συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων. Στο Συνέδριο συμμετείχαν διεθνείς φορείς, ευρωπαϊκοί οργανισμοί, επιχειρηματίες και επενδυτές από το εξωτερικό, ιδιαίτερα γνωστοί στους διεθνείς επιχειρηματικούς και επενδυτικούς κύκλους, οι οποίοι ταξιδέψαν στην Ελλάδα για να τον σκοπό αυτό. Οι διεθνείς οργανισμοί και οι ομογενείς επιχειρηματίες συνέβαλαν αποτελεσματικά στην διαμόρφωση θετικής εικόνας για την Ελλάδα και την προσέλκυση επενδύσεων.

Από την Κοινωνική πλευρά, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, το Συνέδριο έδωσε και πάλι την δυνατότητα σε 100 Φορείς από όλη την Ελλάδα, να παρουσιάσουν το έργο, τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες τους με το δικό τους ενημερωτικό υλικό στο ευρύ κοινό. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι με το διεθνοποιημένο προφίλ των Συνεδρίων της Capital Link, η προβολή τους είναι ευρύτατη συμπεριλαμβανομένης και της Ελληνικής Ομογένειας και του επενδυτικού κοινού στο εξωτερικό.

Β. Κρ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*