Τρεις underwriter των Lloyd’s ξεκινούν κοινοπραξία πολιτικών κινδύνων ιδρύουν

της Ελενας Ερμείδου

Τρεις underwriter των  Lloyd’s ξεκίνησαν από κοινού συνεργασία προκειμένου να συγκροτήσουν μία κοινοπραξία πολιτικού κινδύνου για την περιοχή της Ασίας. Η νέα αυτή κοινοπραξία για τους πολιτικούς κινδύνους θα προσφέρει μεγάλο capacity για μία ευρεία γκάμα πολιτικών κινδύνων.

Συγκεκριμένα, με έδρα το hub των Lloyd’s στην Σιγκαπούρη, η κοινοπραξία θα προσφέρει καλύψεις μέχρι και 130 εκατ. δολάρια ΗΠΑ για ατομικούς κινδύνους και σύμφωνα με την πολιτική που θα υπογραφεί, κάλυψη για χρονικό διάστημα μέχρι και 7 έτη.

Μεταξύ των πολιτικών κινδύνων που θα καλύπτει η κοινοπραξία περιλαμβάνονται η κρατική παρέμβαση για δήμευση περιουσίας, οι ζημιές που οφείλονται από γεγονότα πολέμου, προβλήματα ισοτιμιών νομισμάτων, αθέτηση υποχρέωσης από κρατικούς μηχανισμούς.

Το hub των Lloyd’s στην Σιγκαπούρη είναι το μεγαλύτερο εκτός Λονδίνου. Γράφει περί τα 680 εκατ. δολάρια μεικτά ασφάλιστρα από το 2015.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Michael Lum underwriter πολιτικών κινδύνων και χρηματοοικονομικών συναλλαγών στην Beazley στην Σιγκαπούρη, η νέα κοινοπραξία των  Lloyd’s στην Ασία επιτρέπει στις εταιρείες να αγοράσουν καλύψεις έναντι των κινδύνων που σχετίζονται με μεγάλες επενδύσεις που πραγματοποιούν σε γεωγραφικές περιοχές που τις χαρακτηρίζει η αστάθεια

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*