AXA : Έβδομη χρονιά με την Εβδομάδα Εταιρικής Υπευθυνότητας

του Νίκου Σακελλαρίου

Mε έμφαση στην προστασία, πρόληψη , υπευθυνότητα και στόχο την προσφορά στους νέους , ξεκίνησε χθες η Εβδομάδα Εταιρικής Υπευθυνότητας της AXA που θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 9 Ιουνίου.

Πρόκειται για μία παγκόσμια εκδήλωση της ΑΧΑ στην οποία συμμετέχουν οι 166.000 εργαζόμενοι σε 64 χώρες με ενέργειες που έχουν κεντρικό άξονα την πρόληψη και την εκπαίδευση για τη μείωση κινδύνων.

Μιλώντας στην χθεσινή έναρξη της εβδομάδας εταιρικής υπευθυνότητας της AXA , ο CEO κ. Ερρίκος Μοάτσος αναφέρθηκε στην σημασία στην εθελοντική εργασία που δίνει ο όμιλος , στην στήριξη της έρευνας για την βελτίωση της ζωής των ανθρώπων, στη συνεισφορά του ομίλου για την είσοδο στην εργασία νέων ανθρώπων, στο ρόλο της πρόληψης στα θέματα υγείας αλλά και στην αναγκαιότητα που υπάρχει για προστασία από φυσικές καταστροφές όπως είναι οι σεισμοί.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η κα Βάσω Μυλωνά , ιδρυτής του «Ινστιτούτου Οδικης Ασφαλείας Πάνος Μυλωνάς» (IΟΑΣ) η οποία αναφέρθηκε στο ρόλο του ΙΟΑΣ στην προσπάθεια για βελτίωση της οδηγικής συμπεριφοράς και μείωσης των οδικών ατυχημάτων.

Την έναρξη της εκδήλωσης ο ηθοποιός Λευτέρης Ελευθερίου με διασκεδαστικά σκετς υπενθύμισε τους κινδύνους που προκύπτουν από την ανεξέλεγκτη και ανεύθυνη συμπεριφορά των πολιτών όπως είχε φανεί στην βραβευμένη εκστρατεία “asetisvlakeies”.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και μίλησαν ο Δρ. Στέργιος Τασιόπουλος Παθολόγος, αναπληρωτής Διευθυντής Α’ παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου “Υγεία” ο οποίος στις 8 Ιουνίου θα πραγματοποιήσει παρουσίαση σχετικά με τις ασθένειες που μπορούν να προληφθούν μέσω εξετάσεων πρόληψης και checkup και ο Δρ. Ράλλης Κουρκουλής Διευθυντής του Τομέα Προσομοίωσης Συστημάτων Εδάφους – Ανωδομής στο Εργαστήριο Εδαφομηχανικής του ΕΜΠ ο οποίος σήμερα Τετάρτη θα πραγματοποιήσει συζήτηση με τους ανθρώπους της AXA εμβαθύνοντας σε θέματα που προκύπτουν από φυσικές καταστροφές.

Την Παρασκευή, 9 Ιουνίου η AXA για 3η συνεχόμενη χρονιά θα φιλοξενήσει στα κεντρικά της γραφεία 40 φοιτητές από Πανεπιστήμια όλης της Ελλάδας.

Προσομοίωση οδήγησης και ατυχημάτων

Σημαντικό ρόλο στην εβδομάδα εταιρικής υπευθυνότητας της ΑΧΑ θα διαδραματίσει η βιωματική εκπαίδευση στην οδική ασφάλεια. Στον προαύλιο χώρο της ΑΧΑ έχουν τοποθετηθεί αυτοκίνητο και κάθισμα αυτοκινήτου μέσα στο οποίο ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βιώσει με απόλυτη ασφάλεια τις συνθήκες σε ένα “ντελαπάρισμα” αυτοκινήτου ή ακόμη το σοκ που μπορεί να υποστεί κάποιος από μία σύγκρουση με μόλις 7 χλμ/ώρα!

Επίσης εντός του κτηρίου έχει εγκατασταθεί ειδικός προσομοιωτής οδήγησης που βοηθά τους ενδιαφερόμενους να δουν πως αντιδρά ένα αυτοκίνητο και ο οδηγός του σε όλες τις συνθήκες…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*