Allianz Stadium το νέο όνομα του σταδίου της Γιουβέντους

της Ελενας Ερμείδου

Allianz Stadium θα είναι  είναι το νέο όνομα του σταδίου της Γιουβέντους (Juventus FC ), μετά την συμφωνία που υπέγραψε η Allianz με την Lagardère Sports, τον κάτοχο των δικαιωμάτων του ονόματος του σταδίου της Γιουβέντους.

Συγκεκριμένα, από τη 1η Ιουλίου 2017 και μέχρι τη 30η Ιουνίου 2023 και για έξι αγωνιστικές σεζόν το νυν στάδιο της Γιουβέντους, βάσει της συμφωνίας που υπεγράφη στην Piedmont  θα φέρει το όνομα Allianz Stadium of Turin, συμπληρώνοντας την λίστα των σταδίων με την επωνυμία της Allianz.

Σύμφωνα με αναμεταδόσεις των διεθνών δικτύων ενημέρωσης και του ipso.com το στάδιο των 41.500 θέσεων θα κοστίζει στην ασφαλιστική περί τα 3 εκατ ευρώ ετησίως.

Πρώτο στη λίστα ήταν το γήπεδο της Μπάγερν στο Μόναχο, το οποίο από το 2005 ονομάζεται Allianz Arena. Επονται το Sydney’s Allianz Stadium, το Allianz Park στο Λονδίνο, το Nice’s Allianz Riviera στη Γαλλία, το Allianz Parque στο  Sao Paulo της Βραζιλίας και το Allianz Stadion στην Βιέννη.

Την ιδιαίτερη του ικανοποίηση από την υπογραφή της συμφωνάς δήλωσε ο Sergio Balbinot, Μέλος του Δ. Σ. στην  Allianz SE, τονίζοντας ότι τα πλεονεκτήματα του σταδίου είναι μοναδικά, καθώς πρόκειται για ένα καθιερωμένο hub ποδοσφαίρου. Στο τερέν έχουν αγωνιστεί επώνυμες ομάδες και παίκτες, Ιταλικές και ξένες οι οποίες ομάδες έχουν πιστούς οπαδούς από όλο το κόσμο.

Από την άλλη πλευρά, ο ίδιος τόνισε πως η Allianz είναι από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές στο κόσμο, παρέχοντας υπηρεσίες σε πάνω από 80 εκατομμύρια πελάτες. Το Allianz Stadium στο Τορίνο, είναι συνεπώς, το φυσικό σημείο συνάναντησης εξεχόντων ονομάτων.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*