B. Balz / ΕΚ: Brexit και IDD «πονοκέφαλος» για τους ασφαλιστές

της Ελενας Ερμείδου

 Δύο είναι οι σημαντικές προκλήσεις σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο Burkhard Balz Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο 9ο Διεθνές Συνέδριο της Insurance Europe που διεξήχθη χτες στην Ζυρίχη: Το Brexit και η IDD.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες θα έρθουν αντιμέτωπες και θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του Brexit παρατήρησε ενώ, την ίδια στιγμή θα πρέπει να υιοθετήσουν τους κανονισμούς της Οδηγίας IDD για την οποία και έχουν αναλάβει δεσμεύσεις.

Προσέθεσε ότι οι ασφαλιστές θα πρέπει να επενδύσουν στην τεχνολογία σε μεγαλύτερο βαθμό σε σχέση με παρελθόν και στα νέα επιχειρηματικά μοντέλα τα οποία θα πρέπει να βασίζονται στο  mobile internet και στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Το τοπίο των κινδύνων, υπογράμμισε αλλάζει και κατ’ επέκταση αλλάζουν δραματικά οι τρόποι αντιμετώπισης των. Οι ασφαλιστές παρατήρησε ήδη το αντιμετωπίζουν το θέμα.  Αλλάζουν όμως και τα δεδομένα για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων καθώς και το πλαίσιο των ευθυνών. Το θέμα της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων καλούνται άμεσα να τα αντιμετωπίσουν οι ασφαλιστές, επισημαίνοντας ότι ακόμα δεν έχουν προχωρήσει σε συγκεκριμένα βήματα

Το γεγονός της μέχρι τώρα απραξίας των ασφαλιστών πάνω στο θέμα της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων και των κινδύνων αυτών  το απέδωσε στο ότι ο κλάδος είχε εστιάσει στο να προσαρμοστεί στις αλλαγές που επέβαλλε η εποπτεία τα τελευταία χρόνια με στόχο την ελαχιστοποίηση των κινδύνων στο απόηχο της χρηματοοικονμικής, αφήνοντας στο περιθώριο τους νέους αναδυόμενους κινδύνους.

Τόνισε τέλος ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ένας δημόσιος οργανισμός που επιδιώκει την ανάδειξη της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*