Εθνική Ασφαλιστική: Τα σχέδια της Διοίκησης για την επόμενη ημέρα

της Ελενας Ερμείδου

Με παρακαταθήκη το όνομα της και την επί 126 έτη πορεία της στην Ελληνική αγορά, η Εθνική Ασφαλιστική, η πρώτη Ασφαλιστική στην Ελλάδα, γεφυρώνει το παρελθόν με το μέλλον και ανοίγει νέα σελίδα στην ιστορία της. Σχεδιάζει νέα σύγχρονα προϊόντα, με καινοτόμες καλύψεις, μακράν μπροστά της αγοράς, προωθεί αλλαγές στην τιμολογιακή της πολιτική, επαναπροσδιορίζει την στρατηγική της και δίνει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στα Δίκτυα, αναζητώντας νέες συνεργασίες . Όλα αυτά ανεξάρτητα από την επιλογή του νέου μετόχου που αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο και θα είναι το μεγαλύτερο deal της χρονιάς.

Τα παραπάνω δήλωσαν σε κοινή εκδήλωση που έκανε χτες η Εθνική Ασφαλιστική σε συνεργασία με την Mega Brokers οι κ.κ. Χριστόφορος Σαρδελής Πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής, Σταύρος Κωνσταντάς Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Γιώργος Ζαφείρης Γενικός Διευθυντής, Ηρακλής Δασκαλόπουλος Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Μιχάλης Τάτσης Διευθυντής Δικτύου Πωλήσεων, Μακρής Γιώργος Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Γενικών Κλάδων.

Η Εθνική Ασφαλιστική θα εξακολουθήσει να είναι ο leader της αγοράς. Σύντομα σχεδιάζει την διανομή νέων προϊόντων από το κλάδο Περιουσίας με έμφαση μεταξύ άλλων στην επείγουσα τεχνική βοήθεια, χωρίς να επιβαρύνει με έξτρα κόστος τους πελάτες της ενώ, παράλληλα δίνει έμφαση στο κλάδο υγείας με έκδοση νέων νοσοκομειακών καλύψεων και στα συνταξιοδοτικά –  μακροπρόθεσμα αποταμιευτικά προγράμματα συστηματικών καταβολών.

Χριστόφορος Σαρδελής: Δεν έχει αποφασιστεί τίποτε ακόμη για την Εθνική Ασφαλιστική

Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του κου Ηρακλή Δασκαλόπουλου, ότι το 40% των δαπανών της υγείας βγαίνουν από τις τσέπες των ασφαλισμένων στο δημόσιο σύστημα  και ότι τα συνταξιοδοτικά προγράμματα των ιδιωτικής ασφάλισης παρέχουν εγγυήσεις.

Ηρακλής Δασκαλόπουλος: ΣΔΙΤ για τον έλεγχο των δαπανών στην Υγεία

Εχει ήδη ανταγωνιστικά προγράμματα και μεγάλη γκάμα καλύψεων μεγάλων κινδύνων, επαγγελματικής αστικής ευθύνης, ασφάλισης D&O, E&O, ασφάλιση έργων τέχνης, πληρωμάτων πλοίων, ενώ, παράλληλα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα είναι πάντα έτοιμη να εκδώσει νέα προγράμματα / συμπληρωματικές καλύψεις.

Παράλληλα σχεδιάζει να εκδώσει στην αγορά νέο πρόγραμμα νομικής προστασίας με νομικές καλύψεις για ιδιώτες – οικογενειάρχες, όπου σε αυτό το πακέτο προβλέπεται να υπάρχει και κάποια κάλυψη σε ό,τι αφορά τα προσωπικά ατυχήματα.

Στόχος της να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της, να δώσει προστιθέμενη αξία στους πελάτες της και να καλύψει μεταξύ άλλων το κενό που έχει δημιουργηθεί στις συντάξεις, μετά από την πτώση των υπηρεσιών στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Σχεδιάζει αλλαγές στην τιμολογιακή της πολιτική με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητα της καθώς επίσης και την μετατροπή των δυσνόητων νομικών όρων σε απλούς. Ωστόσο, όπως επισήμανε η διοίκηση, σε καμία περίπτωση δεν θα είναι αυτή η Ασφαλιστική η οποία θα έχει το φθηνότερο τιμολόγιο.

Η Εθνική Ασφαλιστική από τώρα και στο μέλλον σχεδιάζει να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στα Δίκτυα ενώ, ήδη βρίσκεται προς αναζήτηση σύναψης νέων συμφωνιών με μεγάλα Δίκτυα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΑΕΕ στο κλάδο ζωής και υγείας τα αποκλειστικά δίκτυα διεκπεραιώνουν το 39% εκ της συνολικής παραγωγής  53% και τα ανεξάρτητα το 14%. Το Bancassurance πραγματοποιεί το 36% των πωλήσεων του κλάδου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*