Εθνική Ασφαλιστική: Αυξημένο ενδεχόμενο για πώληση μεριδίου άνω του 75%

Την Παρασκευή  αποφασίζει το Δ.Σ της ΕΤΕ σχετικά με τις δύο προτάσεις που υπάρχουν  για την Εθνική Ασφαλιστική. Η αξιολόγηση ουσιαστικά ολοκληρώνεται σήμερα από τους δύο οίκους στο Λονδίνο (συμβούλους πωλησης), την Goldman Sachs και την Morgan Stanley και οι εκτιμήσεις θα  σταλούν στην Αθήνα προκειμένου να ληφθεί η απόφαση.  Οι πληροφορίες που υπάρχουν λένε ότι καθαρά για λογιστικούς και μετοχικούς λόγους (ενοποιήσεις ισολογισμών) ενδέχεται το συνολικό ποσοστό να ξεπερνά το 75% , και, να πωληθεί το 80% ή και το 100% ανάλογα με τη προσφορά και βέβαια με τον παράγοντα Bancassurance ο οποίος μπορεί να εκτιμηθεί ξεχωριστά.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Bancassurance εκτιμάται πέριξ των 150 εκατ. ευρώ.   Γενικότερα, το τελευταίο διάστημα η ασφαλιστική αγορά έχει διχοτομηθεί από τις διάφορες φήμες σχετικά με τις προσφορές των δύο ανταγωνιστών, δηλαδή της Fosun και την J. Kalamos-Exin.  Οι  προθέσεις των κινέζων δεν έχουν δημοσιοποιηθεί πέραν του γεγονότος ότι είχαν κάνει επίδειξη δύναμης στην Πορτογαλία όταν εξαγόρασαν την Caixa Seguros με 1 δις. Ευρώ πριν από 2 χρόνια.

Από την ελληνο-αμερικανική πλευρά, είχε αναφερθεί ότι το προσφερόμενο   τίμημα προ εβδομάδων ξεκινούσε από 650 εκατ. ευρώ για το 75% με ξεχωριστή διαπραγμάτευση για το Bancassurance. Eνδεχομένως την εβδομάδα που διανύουμε να υπήρξαν και βελτιωμένες ή συνδυασμένες προσφορές από τις δύο πλευρές.  Σε κάθε περίπτωση , αρχές Ιουνίου θα υπάρχει ‘φως ‘  για τον μελλοντικό αγοραστή και μέχρι τέλη Ιουνίου σίγουρα θα έχει ολοκληρωθεί η τυπική διαδικασία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*