insurance innovation logo

Με μεγάλη επιτυχία η 20η Ημερίδα του Insuranceforum.gr στο Ηράκλειο Κρήτης

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η 20η ημερίδα του insuranceforum.gr και της Insurance Innovation που έλαβε χώρα την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017 στο Ηράκλειο Κρήτης, στην αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου.

Περισσότεροι από 130 ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές και στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών παρευρέθηκαν και παρακολούθησαν για τρίτη συνεχή χρονιά την ενημερωτική ημερίδα του insuranceforum.gr η οποία αποτέλεσε πηγή ενημέρωσης και άντλησης αξιοποιήσιμων συμπερασμάτων όσον αφορά τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές το επόμενο διάστημα.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν τα επώδυνα μέτρα με τη συνδυαστική αύξηση φόρων εισοδήματος και ασφαλιστικών εισφορών που επιβαρύνουν την καθημερινότητα όλων των επαγγελματιών του κλάδου, τις αλλαγές που επιφέρει στον τρόπο άσκησης του επαγγέλματος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή η εφαρμογή της Οδηγίας IDD, αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης της ασφαλιστικής αγοράς τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι εισηγήσεις των στελεχών των 5 εταιρειών – χορηγών που συμμετείχαν στην ημερίδα, οι οποίοι μέσα από τις παρουσιάσεις τους παρουσίασαν την δική τους οπτική γωνία για την εξέλιξη του κλάδου.

Ο Προϊστάμενος Πωλήσεων Νησιωτικής Ελλάδος της INTERLIFE Ασφαλιστικής, κ. Κωνσταντίνος Καμπακλής, αναφέρθηκε στην παραδοσιακή πώληση των ασφαλιστικών προϊόντων έναντι των ασφαλιστικών εταιρειών αλλά στο αν αυτά τα δίκτυα μπορούν να συνυπάρξουν.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης της ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστικής κ. Γιώργος Τσακατούρας, έκανε λόγο για το ρόλο των ασφαλιστικών εταιρειών απέναντι στις υποχρεώσεις του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή και πώς αυτές πρέπει να υποστηρίζουν τους συνεργάτες τους.

Ο Διευθυντής Ανάπτυξης της Karavias Underwriting Agency Coverholder at Lloyds, κ. Γιώργος Βουτσίνος, αναφέρθηκε στο πως η Karavias Underwriting Agency Coverholder at Lloyds μπορεί να υποστηρίξει τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή προκειμένου να αναπτύξει τις ασφαλιστικές του εργασίες.

Ο Διευθυντής Στρατηγικού Μάρκετινγκ της ERGO Ασφαλιστικής, κ. Χρήστος Θεοδωρίδης αναφέρθηκε στην ανάλυση πελατολογίου με σκοπό τη βελτίωση των πωλήσεων και για πρώτη φορά παρουσίασε μία νέα διαδικασία με την οποία οι συνεργάτες της ERGO μπορούν να αναλύσουν το πελατολόγιό τους και να προτείνουν στους πελάτες τους προγράμματα που πραγματικά έχουν ανάγκη.

Ο Account Manager της GLASSDRIVE, κ. Ιωάννης Μανίκας, εστίασε το λόγο του στα κρύσταλλα αυτοκινήτων και την επόμενη μέρα στην ασφαλή οδήγηση παρουσιάζοντας παράλληλα τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η GLASSDRIVE.

Τα τρία κεντρικά θέματα τα οποία παρουσιάσθηκαν στην ημερίδα ήταν τα εξής:

  • Οδηγία IDD. Οι αλλαγές που επέρχονται στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση, από την κα. Μυρτώ Χαμπάκη, Senior Manager Risk Management Services CROWE SOL Consulting.

  • Ο ρόλος και η ευθύνη των οργανωμένων πανελλαδικών δικτύων. Η συμβολή τους στην διαμόρφωση της αγοράς και του επαγγέλματος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, από τον κ. Νίκο Κλήμη, Οικονομολόγο.

  • Φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές στην πράξη. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, από τον κ. Τηλέμαχο Μαλγαρινό, Οικονομικό Σύμβουλο.

Την ημερίδα συντόνισε ο Γενικός Διευθυντής της Insurance Innovation, κ. Αριστείδης Βασιλειάδης.

Να υπενθυμίσουμε πως το insuranceforum.gr και η Insurance Innovation συνεχίζουν την αντικειμενική ενημέρωση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών σε όλη τη χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Οι ημερίδες πραγματοποιούνται σε συνεργασία και με την υποστήριξη τοπικών συλλόγων και επιμελητηρίων.

Χορηγοί Ημερίδας αποτέλεσαν:

Ασφαλιστικές εταιρείες: ARAG, INTERLIFE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΟΡΙΖΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ERGO ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

Μεσιτικές εταιρείες: KARAVIAS UNDERWRITING AGENCY COVERHOLDER AT LLOYDS

Εταιρείες επισκευής κρυστάλλων οχημάτων: GLASS DRIVE

Συμβουλευτικές εταιρείες: CROWE SOL CONSULTING

Υποστηρικτές: MINOAN INSURANCE, INSURED CLOUD BROKERS, B BROKERS, DEAL INSURANCE REAL ASTATE , DELTA I.KTEO, ΔΑΦΕΡΜΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΦΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Την ημερίδα υποστήριξαν επικοινωνιακά:

Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Κλαδικά sites: Asfalisinet.gr – insuranceworld.gr – insurance-eea.gr – undewriter.gr

Κλαδικά περιοδικά: insuranceworld

Οικονομικά sites: Euro2day.gr – sofokleousin.gr – marketnews.gr – reporter.gr – dikaiologitika.gr

Τοπικά Μέσα Επικοινωνίας: Cretapost.gr – Kriti24.gr – Zarpanews.gr – Kritipoliskaihoria.gr – Sitiakanea.gr- Σκάϊ Κρήτης 92,1 – Creteplus.gr- Flashnews.gr- Candianews.gr

Η ημερίδα διεξήχθη υπό την Αιγίδα των παρακάτω φορέων

Επιμελητήριο Ηρακλείου

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (Π.Ο.Α.Δ)

Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (Ε.Ε.Α.Ε)

Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (Σ.Ε.Μ.Α)

Όσοι ενδιαφέρονται για αντίστοιχη διοργάνωση αλλά και για διαθέσιμα χορηγικά προγράμματα μπορούν να απευθύνονται στην Insurance Innovation, email: info@insuranceinnovation.gr, τηλ.:2312201003 (υπεύθυνος κ. Αριστείδης Βασιλειάδης).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*