Χρήστος Γ. Αχής/Ορίζων: Αγαπάμε τα παραδοσιακά μέσα αλλά ακολουθούμε και νέες τάσεις

Νέοι τρόποι μάρκετινγκ και επικοινωνίας στις ασφαλιστικές (μέρος β΄)

Ρεπορτάζ: Έλενα Ερμείδου

Με σημαντική παρουσία στον χώρο των ασφαλίσεων από το 1964, η Ορίζων Ασφαλιστική, στοχεύοντας στη διεύρυνση του πελατολογίου της, μελετά τις ανάγκες της αγοράς και φροντίζει να τις καλύπτει δημιουργώντας ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες, σεβόμενη πάντα τον πελάτη και το δίκτυό της. Επικοινωνεί τα νέα προϊόντα και τις υπηρεσίες της μέσα από τα παραδοσιακά μέσα, συγχρόνως εκσυγχρονίζεται, πρωτοπορεί και επιλέγει να διαθέτει ισχυρή παρουσία στα νέα κανάλια επικοινωνίας, στα social media και στον ηλεκτρονικό Τύπο.

Έχει αναπτύξει ένα σύγχρονο σύστημα τιμολόγησης, που απευθύνεται στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, ενώ σταθερά στις προτεραιότητές της βρίσκεται η συνεχής ανάπτυξη του ERP, με στόχο να απλοποιούνται διαρκώς οι διαδικασίες.

Ο κ. Χρήστος Γ. Αχής, Εκτελεστικός Σύμβουλος Διοίκησης της εταιρείας μίλησε στο περιοδικό IW εφ’ όλης της ύλης και για όλα τα παραπάνω:

– Ποιος είναι ο τομέας ευθυνών του διευθυντή μάρκετινγκ και επικοινωνίας;

Χ.Α.: Ο ανταγωνιστικός κλάδος των ασφαλίσεων, οι διαρκώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της αγοράς αλλά και η ανάγκη για προσαρμογή στα νέα κανάλια επικοινωνίας συνιστούν ένα ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον δράσης για τον διευθυντή μάρκετινγκ και επικοινωνίας. Βασική του ευθύνη αποτελεί να αναγνωρίζει πρώτος τις ανάγκες της αγοράς αλλά και να επικοινωνεί τις προσφερόμενες υπηρεσίες και τα διαθέσιμα προϊόντα στο σωστό κοινό και μέσω των σωστών, κάθε φορά, καναλιών.

– Πώς οι εταιρείες δημιουργούν νέα προϊόντα και υπηρεσίες;

Χ.Α.: Η Ορίζων Ασφαλιστική, με σημαντική παρουσία στον χώρο των ασφαλίσεων από το 1964, διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στον κλάδο περιουσίας και μεγάλων εμπορικών και βιομηχανικών κινδύνων, καθώς στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας μας.
Με στόχο όμως την ανάπτυξή της και τη διεύρυνση του πελατολογίου της, αφουγκράζεται τις ανάγκες της αγοράς και φροντίζει να τις καλύπτει δημιουργώντας ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις ανάγκες των καταναλωτών αλλά και το όφελος των συνεργατών της.

– Μέσω ποιων καναλιών γίνεται η επικοινωνία και η γνωστοποίηση των προϊόντων; Ποια είναι τα επικρατέστερα κανάλια διανομής;

Χ.Α.: Η Ορίζων Ασφαλιστική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια ελληνική εταιρεία που αγαπά τα παραδοσιακά μέσα αλλά φροντίζει να εκσυγχρονίζεται διαρκώς, να πρωτοπορεί και να ακολουθεί τις νέες τάσεις. Κύριο μέλημά της είναι να βρίσκεται πάντα δίπλα στον πελάτη και στον συνεργάτη της, όπου κι αν αυτός βρίσκεται. Για τον λόγο αυτό, επιλέγει να διαθέτει ισχυρή παρουσία στα νέα κανάλια επικοινωνίας, στα social media και στον ηλεκτρονικό Τύπο. Μέσα από αυτήν την παρουσία της στόχο έχει όχι μόνο να επικοινωνεί τα νέα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, αλλά και να παρουσιάζει το πρόσωπο της εταιρείας, να ακούει τον καταναλωτή, να επικοινωνεί με το διαρκώς αναπτυσσόμενο δίκτυό της και τέλος να καλλιεργεί στο κοινό τη λεγόμενη «ασφαλιστική κουλτούρα», η οποία είναι γεγονός ότι βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα στη χώρα μας.

– Με ποιες τεχνικές διατηρούν το πελατολόγιό τους;

Χ.Α.: Παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των τελευταίων ετών, η Ορίζων Ασφαλιστική έχει καταφέρει όχι μόνο να διατηρήσει αλλά και να αυξήσει το χαρτοφυλάκιό της. Αυτό το πέτυχε χάρη στα ανταγωνιστικά προϊόντα της αλλά και σε νέα πακέτα, που διατηρούν το υπάρχον πελατολόγιο και προσελκύουν νέο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα νέα προγράμματα αυτοκινήτου που παρουσιάστηκαν το τελευταίο διάστημα από την εταιρεία. Πρόκειται για ολοκληρωμένες λύσεις, που έχουν δημιουργηθεί πάνω σε πραγματικές ανάγκες του καταναλωτικού κοινού και ύστερα από μελέτη πραγματικών περιπτώσεων.
Όπως αναφέραμε και παραπάνω, είναι στις βασικές προτεραιότητες της Ορίζων Ασφαλιστικής να δημιουργεί και να βελτιώνει διαρκώς τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς, αλλά και σεβόμενη το δίκτυο συνεργατών της, το οποίο επίσης διαρκώς αναπτύσσεται.

– Πώς γίνεται ο έλεγχος, η σύγκριση του αποτελέσματος με τους στόχους;

Χ.Α.: Υπάρχει διαρκής στατιστική παρακολούθηση των στόχων που έχουν τεθεί τόσο σε επίπεδο τεχνικής κερδοφορίας όσο και σε επίπεδο επίτευξης παραγωγικών μεγεθών. Επειδή η αγορά μας τα τελευταία χρόνια είναι ευμετάβλητη και αβέβαιη, μόνο με μηχανισμούς καθημερινής παρακολούθησης όλων των μεταβλητών και επανακαθορισμού των στόχων με βάση τα νέα δεδομένα μπορεί μια εταιρεία να ακολουθήσει τις εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα (προϊοντικά, τιμολογιακά, μεταβολές στα κανάλια πώλησης κ.λπ.). Και αυτό είναι κάτι που η Ορίζων Ασφαλιστική φροντίζει να το πετυχαίνει.

– Πώς επηρεάζει τις λειτουργίες η νέα ψηφιακή τεχνολογία;

Χ.Α.: Με τα ηνία της εταιρείας να βρίσκονται πλέον στα χέρια της τρίτης γενιάς της οικογένειας Αχή, η Ορίζων Ασφαλιστική παρακολουθεί τις εξελίξεις και δίνει μεγάλη σημασία στις δυνατότητες που προσφέρει η νέα τεχνολογία. Στο πλαίσιο αυτό, έχει αναπτύξει μια λειτουργική πλατφόρμα, όπως φαίνεται στην ιστοσελίδα https://www.orizonins.gr/, ένα σύγχρονο σύστημα τιμολόγησης ασφαλιστικών προϊόντων που απευθύνεται στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, διευκολύνοντας σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητά τους. Επιπλέον, σταθερά στις προτεραιότητες της εταιρείας βρίσκεται η συνεχής ανάπτυξη του ERP, με στόχο να απλοποιούνται διαρκώς οι διαδικασίες, να γίνεται εξοικονόμηση του πολύτιμου χρόνου των υπαλλήλων και να αξιοποιείται με τον βέλτιστο τρόπο το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας. Τέλος, η Ορίζων Ασφαλιστική έχει επιλέξει, ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής, να παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη εικόνα στα κοινωνικά δίκτυα (https://www.facebook.com/orizonins), μέσω των οποίων συστήνεται σε νέο κοινό, επικοινωνεί τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, ακούει τις επιθυμίες του δικτύου της και αφουγκράζεται τις ανάγκες της αγοράς

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*