Στην insurtech Neos επενδύουν Munich Re και Aviva

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Χρηματοδότηση ύψους 5 εκατ. στερλινών από τον γερμανικό αντασφαλιστικό κολοσσό Munich Re και την βρετανική ασφαλιστική Aviva ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε η Neos, βρετανική νεοφυής εταιρεία που εξειδικεύεται στην ασφάλιση διασυνδεδεμένων κατοικιών.

Η insurtech θα αξιοποιήσει τα κεφάλαια για να αναπτύξει νέα ασφαλιστικά προϊόντα για την κάλυψη των διασυνδεδεμένων κατοικιών έναντι κλοπής, πυρκαγιάς και διαρροών νερού. Ο Μatt Poll, διευθύνων σύμβουλος της Neos έκανε λόγο για “φανταστική εξέλιξη” που όχι μόνο εγγυάται την ανάπτυξη της εταιρίας για το επόμενο έτος, αλλά θα ενισχύσει και την δυνατότητά για underwriting, χάρη στην αντασφαλιστική κάλυψη της Munich Re.

Η Neos ισχυρίζεται ότι οι διασυνδεδεμένες κατοικίες θα αλλάξουν εκ βάθρων την ασφάλιση κατοικίας. “Πρόκειται για έναν κλάδο που έμεινε στάσιμος για πολύ καιρό. Όμως, το Internet of Things, οι έξυπνες συσκευές και, με τη Neos, τα συστήματα ασφαλείας θα αυξηθούν ραγδαία έως το 2024”

“Το προϊόν της Neos είναι το πρώτο προϊόν για ασφάλιση κατοικίας που μπορεί να ενεργοποιηθεί προτού καταγραφεί οποιαδήποτε καταστροφή στην κατοικία. H ασφάλιση κατοικίας ήταν ένα προϊόν, που στο καλύτερο σενάριο αποτελούσε μια επένδυση χωρίς απόδοση.

Τώρα, οι καταναλωτές μπορούν να αξιοποιήσουν με θετικό τρόπο την υπηρεσία για την οποία πληρώνουν, έχοντας έγκαιρη προειδοποίηση για τυχόν προβλήματα και δυνατότητα ελέγχου του σπιτιού τους όπου και να βρίσκονται ανά τον κόσμο”, αναφέρει η ανακοίνωση της Neos. Σύμφωνα με τον Andrew Rear της Digital Partners- Munich Re.

“Η Neos επανακαθορίζει τα στάνταρτ για την μελλοντική ασφάλιση κατοικίας στη Μ. Βρετανία και αλλού: Εγκαθιστώντας έξυπνους αισθητήρες στο σπίτι που ειδοποιούν τον ιδιοκτήτη του μέσω smartphone, η Neos επιτρέπει την έγκαιρη αντιμετώπιση θεμάτων πριν εξελιχθούν σε μεγάλο πρόβλημα. Ο εντοπισμός μιας διαρροής έγκαιρα είναι σημαντικός, ειδάλλως μπορεί να επιστρέψεις σε ένα πλημμυρισμένο σπίτι…Πρόκειται για μια έξυπνη πρόταση που θα επηρεάσει την ευρύτερη ασφαλιστική βιομηχανία”. ¨Οι επενδύσεις αφορούν το ταλέντο, το μέλλον, την διατάραξη της καθεστηκυίας τάξης”, σχολίασε από την πλευρά του ο Ben Luckett, εκτελεστικός διευθυντής της Aviva Ventures. “Η εμπλοκή μας στη Neos περιλαμβάνει και τα τρία αυτά στοιχεία, σπουδαία τεχνολογία που χρησιμοποιείται για σημαντικό σκοπό…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*