Η στρατηγική του νέου CEO B. Duppereault για την AIG

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

 Οι νέες τεχνολογίες θα διαδραματίσουν ρόλο-κλειδί στην στρατηγική του νέου διευθύνοντος συμβούλου του αμερικανικού ασφαλιστικού κολοσσού AIG, εκτιμούν αναλυτές του κλάδου. Η Η στρατηγική του νέου CEO B. Duppereault για την AIG ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Brian Duppereault, βετεράνο στέλεχος του ασφαλιστικού κλάδου επιστρέφει στην εταιρεία όπου εργάστηκε τις δεκαετίες του 1970 και 1980,  αφήνοντας τα ηνία της Hamilton Insurance Group.  Παρόλα αυτά, οι δυο εταιρείες θα συνεχίσουν να έχουν στενούς δεσμούς, με την AIG να αγοράζει την ασφαλιστική πλατφόρμα της Hamilton στις ΗΠΑ έναντι 110 εκατ. δολαρίων και να αποκτά πιο στενή αντασφαλιστική σχέση με αυτή.

Η Hamilton επεκτάθηκε σημαντικά από τότε που ο κ. Duppereault ανέλαβε τον έλεγχό της. Η πλατφόρμα της στις ΗΠΑ εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις νέες τεχνολογίες κατά την ανάληψη κινδύνων. Η εταιρεία έχει επίσης υπογράψει μνημόνιο κατανόησης με την AIG και την Two Sigma Insurance Quantified,  θυγατρική του hedge fund  Two Sigma L.P., που προβλέπει στενότερη συνεργασία μεταξύ των τριών εταιρειών που είναι ήδη διασυνδεδεμένες. Η Attune, η πλατφόρμα online ασφαλίσεων θα στοχεύει πλέον σε εταιρείες με ετήσιο τζίρο άνω των 35 εκατ. δολαρίων, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ετήσια εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ύψους 150 δισ. δολ.

Η Hamilton USA θα μεταβιβάσει την ιδιοκτησία της Attune στην Hamilton Insurance Group και θα μετατραπεί σε μονάδα της AIG που θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη μιας τεχνολογικής πλατφόρμας που, με βάση την ανάλυση δεδομένων θα αλλάξει εκ βάθρων τις διαδικασίες του underwriting.

Αναλυτές του κλάδου εκτιμούν ότι η τεχνολογία θα διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στην ανάληψη κινδύνων τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τον Brett Horn της Morningstar, ο κ. Duperreault αντιλαμβάνεται την αξία της ανάλυσης δεδομένων και της τεχνολογίας. “Με δεδομένο το μέγεθος και το διεθνές αποτύπωμα της AIG, η εταιρεία βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση έχοντας μεγαλύτερη βάση δεδομένων και πληρέστερες τεχνικές ανάλυσης ώστε να αποτιμά τους κινδύνους καλύτερα από ότι οι μικρότεροι ανταγωνιστές της”, λέει ο κ. Horn. “Στην πραγματικότητα όμως οι επιδόσεις της AIG στο underwriting δεν ήταν οι καλύτερες, οπότε διαθέτει ένα ανεκμετάλλευτο δυνητικό πλεονέκτημα, το οποίο ο κ. Duppereault μπορεί να αξιοποιήσει”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*