Ν. Βαγιακάκος / HDI Global SE Hellas, Ν. Μπαδήμας MMCD Director Euler Hermes Hellas στο 5th Greek Exports Forum

του Βάιου Κρόκου

Στο επίκεντρο της δεύτερης ενότητας του 5th Greek Exports Forum βρίσκονται τα θέματα χρηματοδότησης και ασφάλισης τα οποία αποτελούν το κλειδί επιτυχίας στις εξαγωγές. Το βήμα του συνεδρίου δίνεται σε διακεκριμένους και εξειδικευμένους ομιλητές οι οποίοι θα μοιραστούν με το ακροατήριο την εμπειρία τους και θα προτείνουν τις πιο σύγχρονες χρηματοδοτικές λύσεις αλλά και επιλογές ασφάλισης που μπορεί να αξιοποιήσουν οι εξαγωγείς.

Μείζον πρόβλημα αποτελεί για τους Έλληνες εξαγωγείς εν μέσω της δύσκολης συγκυρίας η απουσία ρευστότητας. Στο πλαίσιο αυτό εκπρόσωποι τραπεζικών ιδρυμάτων και της EBRD θα θέσουν επί τάπητος χρηματοδοτικές λύσεις, ενώ ειδικοί του κλάδου θα παρουσιάζουν τις προτάσεις τους για την ασφάλιση εξαγωγικών πιστώσεων αλλά και λύσεις παροχής ρευστότητας μέσω του εργαλείου που ακούει στο όνομα factoring.

Ομιλητές του Panel II με τίτλο “Χρηματοδότησης και ασφάλιση τα « όπλα» των εξαγωγέων” είναι οι κ.κ. Αλκης Δρακινός, Αναπληρωτής Επικεφαλής γραφείου EBRD, Ιωάννης Καλτσάς, Προϊστάμενος τμήματος Χρηματοδότησης της ΕΤΕΠ για την Ελλάδα και Κύπρο, Νότης Βαγιακάκος, Managing Director, HDI Global SE, Hellas, Νικόλας Μπαδήμας MMCD Director, Euler Hermes Hellas.

Με τα παραπάνω δεδομένα και υπό το πρίσμα του έντονου ενδιαφέροντος από τον ασφαλιστικό κλάδο, η συμμετοχή του κ. Βαγιακάκου στο πάνελ θα αφορά στις εξειδικευμένες λύσεις της HDI στην κάλυψη των κινδύνων και ευθυνών που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγείς κατά την παραγωγή, μεταφορά και διάθεση των προϊόντων τους.

Το συνέδριο διοργανώνουν για πέμπτο συνεχόμενο έτος η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) και η Ethos Events, ενώ οι εργασίες του Forum τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Διαβάστε επίσης: Παρουσία Ι. Δραγασάκη & Ντ. Μπακογιάννη το 5th Greek Exports Forum της Ethos Events  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*