Η SAP ανάμεσα στους μεγαλύτερους προμηθευτές λύσεων ασφάλισης

Η Gartner κατέταξε την SAP ανάμεσα στους μεγαλύτερους προμηθευτές λύσεων για την ασφαλιστική αγορά στην έκθεσή της με τίτλο: «Μεγάλοι προμηθευτές λύσεων ασφάλισης που εστιάζουν στις ψηφιακές πλατφόρμες».

«Η μετάβαση σε επιχειρηματικά μοντέλα ψηφιακής ασφάλισης επιταχύνεται», δήλωσε o Bob Cummings, global head of the insurance industry business unit, της SAP. «Ασφαλιστές, ασφαλιστικές εταιρίες που αξιοποιούν την τεχνολογία και άλλες εταιρίες σχετικών κλάδων, όπως η υγεία, ο κλάδος των αυτοκινήτων και πολλοί ακόμα, αναζητούν δυνατότητες ώστε να παρέχουν στους πελάτες τους σύγχρονα προϊόντα ασφάλισης. Στη SAP, στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τις εταιρίες να επιτύχουν τους στόχους τους και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των καταναλωτών. Παράλληλα, συνεχίζουμε να προσθέτουμε νέες υπηρεσίες και λύσεις και να αναζητούμε ευκαιρίες συνεργασίας με εταιρίες που αναπτύσσουν τεχνολογίες για τον ασφαλιστικό κλάδο και τους συνεργάτες μας σε θέματα καινοτομίας ώστε να παρέχουμε νέες προσεγγίσεις στους τομείς της υγείας, της συνδεσιμότητας (connected living) και των συνδεδεμένων αυτοκινήτων.»

Σύμφωνα με την Gartner, μεγάλοι προμηθευτές (Megavendors) είναι «προμηθευτές που παρέχουν ένα μεγάλο portfolio λύσεων ασφάλισης, μεταξύ των οποίων software και υπηρεσίες, οι οποίες καλύπτουν επιχειρηματικές ανάγκες σχετικές με ασφάλειες ιδιοκτησίας, ατυχημάτων και ζωής. Γι’ αυτούς τους κλάδους ασφάλισης, η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή αποτελεί βασική προτεραιότητα. Οι μεγάλοι προμηθευτές εξελίσσονται χτίζοντας ψηφιακές πλατφόρμες και αναπτύσσοντας τα βασικά τους συστήματα με επιπλέον δυνατότητες, όπως για παράδειγμα  digital front ends, analytics, υποστήριξη IoT και cloud.

Η SAP διαθέτει το SAP® Cloud Platform ως το βασικό όχημα της ψηφιακής πλατφόρμας για τον ασφαλιστικό κλάδο, με στόχο να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον cloud για ασφαλίσεις στην πλατφόρμα SAP HANA®. Μέσω αυτής της πλατφόρμας, η SAP έχει ενσωματώσει omnichannel λύσεις SAP Hybirs® για συγκεκριμένες ανάγκες του ασφαλιστικού κλάδου, αξιοποιώντας λύσεις Analytics SAP BusinessObjects™ και αναπτύσσοντας κάθετες λύσεις που καλύπτουν προκλήσεις του κλάδου, όπως εντοπισμός ύποπτων κινήσεων/απάτης και vehicle-based λύσεις που αξιοποιούν το Internet of Things. Ένα παράδειγμα λύσης της SAP στον ασφαλιστικό κλάδο αποτελεί το SAP Digital Boardroom το οποίο παρέχει στις ηγετικές ομάδες των εταιριών πληροφορίες και αναλύσεις σε πραγματικό χρόνο.

Περισσότεροι από 5.600 ασφαλιστικές εταιρίες σε 107 χώρες στηρίζονται στο portfolio λύσεων για τον ασφαλιστικό κλάδο της SAP προκειμένου να μειώσουν την πολυπλοκότητα, να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πελατών τους και να συγκεντρώσουν ενδιαφέροντα στοιχεία σε πραγματικό χρόνο. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το portfolio λύσεων για τον ασφαλιστικό κλάδο της SAP, επισκεφθείτε τη σελίδα της SAP ή το Κέντρο Τύπου της SAP.

Περισσότερα σχετικά με την έκθεση της Gartner μπορείτε να βρείτε εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*