ΑΟΝ Benfield: Στην Αθήνα η παρουσίαση του ReMetrica

 του Νίκου Σακελλαρίου

To οικονομετρικό  της μοντέλο ReMetrica παρουσίασε η AON Benfield στην Αθήνα πριν από λίγες ημέρες. Πρόκειται για ένα  μοντέλο  αντασφάλισης που επιτρέπει στις ασφαλιστικές  και αντασφαλιστικές  εταιρείες να κάνουν την καλύτερη προσαρμογή της τιμολόγησης με την ανάληψη κινδύνου και να πάρουν τις σωστότερες στρατηγικές αποφάσεις.  Το ReMetrica μπορεί να διαμορφώσει την αντασφαλιστική στρατηγική δείχνοντας ποια αντασφάλιση πρέπει να αγοράσει η ασφαλιστική, σε ποια τιμή  και ανάλογα με ποιες αλλαγές στη παραμετροποίηση, την κεφαλαιακή διανομή σε σχέση με τα προσφερόμενα κεφάλαια και τον κίνδυνο,   τη διαμόρφωση των επενδυτικών στρατηγικών και τα πολλαπλά σενάρια σε σχέση με το ρίσκο.

Η AON τονίζει ότι ένα οικονομετρικό  μοντέλο δεν ταιριάζει σε όλες τις περιπτώσεις. Με το ReMetrica , οι χρήστες αποκτούν την δυνατότητα του υπολογισμού των κινδύνων, του κόστους και των τιμολογήσεων που αντιστοιχούν στις δικές του περιπτώσεις όχι μόνο στατικά αλλά  και στις περιπτώσεις που αλλάζουν οι συνθήκες. Με το ReMetrica κάθε παράμετρος μπορεί να αλλάξει οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί και να δώσει νέα αποτελέσματα που θα αντιστοιχούν στις πραγματικές ανάγκες των εταιρειών και έτσι να ληφθούν οι καλύτερες αποφάσεις.

Tην παρουσίαση πργματοποίησαν , οι αναλυτές της AON Benfield στο Λονδίνο , Chris Morgan (αναφέρθηκε στο κτίσιμο των επιχειρηματικών μοντέλων), Irfan Akhtar (πως τα μοντέλα για τις ασφαλίσεις Ζωής μπορούν να εφαρμοστούν και στις Γενικές Ασφαλίσεις και  στην ανάπτυξη της τεχνολογίας στα Big Data) και ο Dean Roberts ο οποίος στάθηκε σε case studies

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*