ΑΟΝ P.L.C: Αύξηση εσόδων 5% με αναδιαρθρώσεις

της Ελενας Ερμείδου

Αύξηση εσόδων το πρώτο, τρίμηνο του 2017 ανακοίνωσε η Aon P.L.C, η οποία αύξηση προκύπτει από τις περικοπές του προσωπικού, όπως και άλλες περικοπές δαπανών που σχετίζονται με τις πωλήσεις και τις δραστηριότητες επιχειρήσεων εκχώρησης υπηρεσιών σε τρίτους (outsourcing), κάτι το οποίο δίνει την δυνατότητα στην ΑΟΝ να εξοικονομήσει έσοδα ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως μέχρι το 2019.

Η εταιρεία περιέκοψε πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας και σε αυτόν τον αριθμό να προστεθούν άλλες 900 θέσεις στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της.

Συγκεκριμένα, η Aon ανακοίνωσε συνολικά  έσοδα ύψους 2,38 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το πρώτο, τρίμηνο 2017, αυξημένα κατά 5% σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική οικονομική περίοδο. Η οργανική ανάπτυξη στο 4%, υποβοηθούμενη κυρίως από το κλάδου υγείας, στον οποίο η ανάπτυξη έφτασε στο 14%.

Τα έσοδα από τις εμπορικές ασφαλίσεις έφτασαν τα 984 εκατομμύρια δολάρια, εκπροσωπώντας οργανική ανάπτυξη 2%. Η ανάπτυξη στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία αντισταθμίστηκε εν μέρει από την πτώση που σημειώθηκε στην Λατινική Αμερική, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΟΝ. Τα έσοδα από κλάδο των αντασφαλειών στα 371 εκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 2% σε σχέση με το πρώτο, τρίμηνο του 2016.

Τα καθαρά έσοδα μειώθηκαν στα 305 εκατομμύρια δολάρια, πτώση 9%, καθώς τα λειτουργικά έξοδα αυξήθηκαν κατά 10% στα 2,04 δισεκατομμύρια δολάρια, καθοδηγούμενα κυρίως από τις δαπάνες των σχεδίων αναδιάρθρωσης, εκ των οποίων τα 103 εκατομμύρια δολάρια προέρχονταν από τις μειώσεις προσωπικού.

Στην τριμηνιαία της αναφορά προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, η ΑΟΝ ανακοίνωσε την περικοπή 1.065 θέσεων εργασίας. Σχεδιάζει δε, να περικόψει άλλες 900 θέσεις με τις συνολικές περικοπές θέσεων να φτάνουν στις 1 900 στο πλαίσιο των σχεδίων αναδιάρθρωσης.

Λίγες ημέρες πριν, σημειώνεται, η Aon ανακοίνωσε την ολοκλήρωση πώλησης μονάδας  της outsourcing για τα benefits στην Blackstone Group L.P αντί του ποσού των 4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία επίσης ανακοίνωσε την αποχώρηση της CEO της Aon Hewitt CEO  Kristi Savacol.

Μετά την ολοκλήρωση των συναλλαγών, η AON θα προχωρήσει στην ενοποίηση ορισμένων εκ των επιχειρήσεων της σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Οικονομική Διευθύντρια Christa Davies κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*