Τα κεντρικά γραφεία της Hannover Re

Κέρδη 264,8 εκατ.για την Hannover Re το α’ τρίμηνο

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Οριακή μείωση σημείωσαν τα κέρδη της Hannover Re το α’ τρίμηνο του 2017, με τη γερμανική αντασφαλιστιή να δηλώνει ικανοποιημένη για την αύξηση των υπηρεσιών της, ιδιαίτερα στον τομέα της κάλυψης του cyber κινδύνου.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της Hannover Re για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2017 διαμορφώθηκαν στα 264,8 εκατ. ευρώ έναντι 271,2 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους, μειωμένα κατά 2,4%. Ο συνδυασμένος δείκτης για το ίδιο διάστημα αυξήθηκε στο 95,6% από 94,7% ένα χρόνο πριν. Βάσει των αποτελεσμάτων αυτών, η αντασφαλιστική θεωρεί ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για να επιτύχει τον ετήσιο στόχο κερδοφορίας της, για τον οποίο ανέβασε τον πήχυ σε πάνω από 1 δισ. ευρώ, έναντι προηγούμενου στόχου για 950 εκατ. ευρώ.

Τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα αντασφάλιστρα της Hannover Re αυξήθηκαν κατά 6,6% στο τριμηνο και διαμορφώθηκαν στα 4,5 δισ. ευρώ, με αιχμή του δόρατος την αύξηση 12,5% των αντασφαλίστρων στον κλάδο περιουσίας/ατυχημάτων που ανήλθαν στα 2,8 δισ. ευρώ. Σταθεροποιητικά κινήθηκε ο κλάδος υγείας και ζωής, όπου τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα μειώθηκαν κατά 1,7% και διαμορφώθηκαν στα 2,8 δισ. ευρώ.

“Σε ένα περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις, η Hannover Re αποκόμισε οφέλη από την επιλεκτική στρατηγική ανάληψης καλύψεων, με έμφαση στα περιθώρια κέρδους. Η υψηλή ζήτηση για αντασφαλιστικές λύσεις που ενισχύουν την φερεγγυότητα είναι ιδιατίερα ενθαρρυντική, ενώ σημαντικές αναπτυξιακές ευκαιρίες προσφέρουν και οι καλύψεις έναντι του cyber κινδύνου”, υπογράμμισε η εταιρεία.

“Στην αρχή του έτους, αυξήσαμε τον στόχο μας για τα καθαρά κέρδη σε επίπεδο ομίλου σε πάνω από 1 δισ. ευρώ από πάνω από 950 εκατ. ευρώ προηγουμένως”, σχολίασε ο  διευθύνων σύμβουλος της Hannover Re Ulrich Wallin. “Με τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα α’ τριμήνου έχουμε δημιουργήσει μια καλή βάση για να επιτύχουμε τους στόχους μας, χάρη στη συνεισφορά όχι μόνο των κλάδων περιουσίας/ατυχημάτων και ζωής/υγειας, αλλά και των εξαιρετικά ικανοποιητικών εσόδων από το επενδυτικό μας χαρτοφυλάκιο”, κατέληξε ο κ. Wallin.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*