Munich Re, επιγραφή, κτίριο

Αύξηση 28% στα κέρδη α’ τριμήνου της Munich Re

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

H Munich Re επιβεβαίωσε τον στόχο για ετήσια κέρδη 2-2,4 δισ. ευρώ φέτος με την αφορμή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων α’τριμήνου που σημείωσαν μεν αύξηση 28% σε ετήσια βάση, ήταν όμως κατώτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, με αποτέλεσμα η μετοχή του γερμανικού αντασφαλιστικού κολοσσού να βρεθεί υπό πίεση.

Ειδικότερα, την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου, τα καθαρά κέρδη της Munich Re ανήλθαν σε 557 εκατ. ευρώ έναντι 436 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

Αν και οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη 584 εκατ. ευρώ, εντούτοις ο γενικός οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Jörg Schneider δήλωσε “πολύ ικανοποιημένος” με τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν παρά την αύξηση των ζημιών από μεγάλες φυσικές καταστροφές.

“Καλωσορίζουμε την αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου στις ΗΠΑ και ελπίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα επιστρέψει σύντομα σε μια βιώσιμη (sustainable) νομισματική πολιτική”, σχολίασε ο κ. Schneider, προσθέτοντας οτι οι πιέσεις στα αντασφάλιστρα έχουν “αμβλυνθεί σε σημαντικό βαθμό”.

Η μονάδα αντασφάλισης της Munich Re εμφάνισε κέρδη 466 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 4% σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2016 (449 εκατ. ευρώ), ενώ ο πρωτασφαλιστής του ομίλου Ergo που βρίσκεται εν μέσω ευρέος προγράμματος αναδιάρθρωσης επέστρεψε σε τροχιά κερδοφορίας, εμφανίζοντας καθαρά κέρδη 91 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 12 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*