Στην FWD Group η AIG Fuji Life Insurance της AIG

της Ελενας Ερμείδου

Η American International Group, Inc. (NYSE:AIG) ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πώλησης της AIG Fuji Life Insurance Company, Ltd, (AFLI) στην FWD Group, ασφαλιστικό βραχίονα Pacific Century Group. Η συναλλαγή είχε αρχικά ανακοινωθεί τον Νοέμβριο του 2016.

Η AFLI, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, μετατρέπεται σε θυγατρική 100% FWD Group και συνεχίζει επί της παρούσης να λειτουργεί υπό την ίδια ονομασία. Υπό αίρεση των εποπτικών αρχών τελεί η νέα ονομασία της, σύμφωνα με το Business Wire .

Βάσει των όρων της συναλλαγής η FWD Group θα διατηρήσει το υπάρχον κανάλι διανομής με τις εταιρείες της AIG στην Ιαπωνία.

Η συναλλαγή δεν πρόκειται να επηρεάσει τις λειτουργίες του κλάδου περιουσίας και ατυχημάτων της AIG στην Ιαπωνία, της μεγαλύτερης ξένης ασφαλιστικής στην χώρα που λειτουργεί από το 1946. Στην Ιαπωνία η AIG κατέχει την πρώτη θέση στις προσωπικές ασφαλίσεις και την 3η θέση στις εμπορικές ασφαλίσεις παγκοσμίως.

Η AIG θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στο κλάδο περιουσίας και ατυχημάτων στην Ιαπωνία μέσω των θυγατρικών της: Fuji Fire & Marine Ltd, AIU Insurance Company, Ltd και American Home Assurance Company, Ltd.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*