Ο Joachim Wenning στην θέση του Nikolaus von Bomhard στην Munich Re

της Ελενας Ερμείδου

Ο Joachim Wenning (52) έλαβε την θέση του Προέδρου στο Συμβούλιο Διοίκησης της Munich Re στις 27 Απριλίου 2017. Κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση,  το Συμβούλιο αποχαιρέτησε τον Nikolaus von Bomhard (60), ο οποίος βρίσκονταν στο τιμόνι της μεγαλύτερης στο κόσμο αντασφαλιστικής για δεκατρία έτη. Οι μέτοχοι, επίσης ενέκριναν την αύξηση μερίσματος τα 8,60 ευρώ το 2016 ανά μετοχή από 8,25 ευρώ το 2015. Αυτό σημαίνει ότι η  Munich Re καταβάλλει πάνω από 1,3 δισεκατομμύρια στους μετόχους της.

Κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση στην ομιλία του ο von Bomhard υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο της καινοτομίας αναφέροντας ότι “ο σκοπός μας είναι να κατανοήσουμε τις ευκαιρίες και τους κινδύνους της νέας τεχνολογίας εμπρόθεσμα και καλύτερα από τον ανταγωνισμό, σχεδιάζοντας νέα προϊόντα και επιχειρηματικά μοντέλα βάσει των γνώσεων αυτών. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τα επιτεύγματα όλου του ομίλου της Munich Re σε ό,τι αφορά την καινοτομία” .

Αναφερόμενος στις οικονομικές επιδόσεις της Munich Re το 2016, von Bomhard τόνισε “το ενοποιημένο αποτέλεσμα των 2,6 δισεκατομμυρίων ευρώ ήταν στα υψηλότερα επίπεδα των στόχων για το 2016. Γράψαμε υψηλά κέρδη παρά τις δύσκολες συνθήκες. Σύμφωνα με τις προβλέψεις η Munich Re βρίσκεται πλήρως ευθυγραμμισμένη με τους στόχους κερδοφορίας του πρώτου, τριμήνου 2017″.

Η Munich Re θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου στις 9 Μαίου 2017

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*