Eθνική Ασφαλιστική : Την επόμενη εβδομάδα κρίσιμες αποφάσεις


 Στο σημερινό ημερήσιο δελτίο της Euroxx Χρηματιστηριακής αναφέρεται ότι : « Νέα μικρή παράταση πήρε ο διαγωνισμός για την πώληση τουλάχιστον 75% του μετοχικού  κεφαλαίου της Εθνικής Ασφαλιστικής, καθώς κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας δεν πήρε καμία απόφαση για το θέμα.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η διοίκηση ενημέρωσε τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. ότι δεν έχουν κατατεθεί ακόμη από όλους τους ενδιαφερομένους οι διευκρινίσεις επί των προσφορών που ζήτησαν οι σύμβουλοι πώλησης (Goldman Sachs και Morgan Stanley).
Η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι η τράπεζα και οι σύμβουλοι δεν ήταν σε θέση να παράσχουν στην καθορισμένη ημερομηνία τα συμπληρωματικά στοιχεία, που ζητήθηκαν από κάποιους ενδιαφερόμενους για τη διενέργεια λεπτομερέστερου ελέγχου προκειμένου να διευκρινίσουν σημεία των προσφορών τους.
Ως εκ τούτου η απόφαση για το αν ο διαγωνισμός θα συνεχισθεί με την ανάδειξη προτιμητέας προσφοράς και παροχής περιόδου αποκλειστικών διαπραγματεύσεων στον πλειοδότη ή θα ζητηθούν βελτιωτικές προσφορές από τους δύο υποψηφίους με την καλύτερη δεσμευτική προσφορά (σ.σ  Fosun και κοινοπραξία Calamos- Exin Partners) θα ληφθεί πιθανώς την επόμενη εβδομάδα.»
Ν. Σακ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*