Η Aviva εξαγόρασε το υπόλοιπο 50% από την VietinBank

της Ελενας Ερμείδου

Θυγατρική 100% της Aviva μετετράπη η VietinBank μετά την εξαγορά του εναπομείναντος μεριδίου 50% της VietinBank από την Aviva.

Η συναλλαγή, η οποία τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων των εποπτικών αρχών θα απλοποιήσει θα απλοποιήσει τις λειτουργικές διαδικασίες της Aviva στην αγορά.

Συνεργασία bancassurance, επίσης υπεγράφη μεταξύ Aviva καιVietinBank για την διανομή ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής και υγείας μέσα από το δίκτυο των 1.100 υπό – καταστημάτων που διαθέτει η τράπεζα.

Ηδη, από το 2011 που ξεκίνησε η συνεργασία της  Aviva με την  VietinBank έχει αλλάξει τον ρου της Βιετναμέζικης αγοράς, κατατάσσοντας την Aviva ανάμεσα στις πρώτες μεγαλύτερες ασφαλιστικές ζωής σε όρους ασφαλίστρων.

Σύμφωνα δε, με μελέτη της Swiss Re για το κλάδο ασφαλειών στο Βιετνάμ, η Aviva έχει καταφέρει να διπλασιάσει τα έσοδα από ασφάλιστρα στην περιοχή τα τελευταία τρία χρόνια. Εκτός, αυτών με την συμμετοχή του κλάδου λιγότερο από 1% στο ΑΕΠ, η χώρα έχει την χαμηλότερη διείσδυση στο κόσμο.

Υπενθυμίζεται το 2016, η Aviva αύξησε 12% τα λειτουργικά της κέρδη στα 3 δισεκατομμύρια στερλίνες συγκριτικά με κέρδη ύψους 2,68 δισεκατομμυρίων στερλινών το 2015.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*