Ευρωπαϊκή Πίστη: Σε αναζήτηση bancassurance συνεργειών

Επαφές με τις διοικήσεις των δύο μη συστημικών τραπεζών διενεργούν ανώτατα στελέχη της Ευρωπαϊκής Πίστης, διερευνώντας το ενδεχόμενο σύναψης συνεργειών στον τομέα του bancassurance.

Όπως αναφέρουν πηγές του IW, στελέχη της εισηγμένης ασφαλιστικής εταιρείας έχουν ήδη συζητήσει σχετικά με ανώτατους παράγοντας τόσο της Attica Bank, όσο και της Παγκρήτιας Τράπεζας, προκειμένου να καλύψουν ανάγκες των πελατειακών τους σε ασφαλιστικά προϊόντα.

 Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι ενδιαφέρον υπάρχει και από τις δύο τράπεζες, με δεδομένο, όμως, ότι οι διοικήσεις τους σε αυτή τη φάση έχουν ως προτεραιότητα την αναδιοργάνωση των διοικητικών και δικτυακών δομών των δύο συστημάτων, όπως και την επανατοποθέτησή τους στο χώρο της τραπεζικής, το bancassurance δεν είναι στα άμεσα σχέδιά τους.

 Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, το κανάλι επικοινωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Πίστης με τις δύο τράπεζες παραμένει ανοικτό ώστε σε δεύτερο χρόνο να αναζητηθούν κοινά πεδία δράσης στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης.

Σημειώνεται ότι, το bancassurance είναι ο μόνο τομέας πωλήσεων που παραμένει ανεκμετάλλευτος για την Ευρωπαϊκή Πίστη. Η κρίση και η επιθετική συγκέντρωση που σημειώθηκε στο χώρο των τραπεζών και που είχε ως αποτέλεσμα την οργάνωση μόλις τεσσάρων συστημικών ομίλων, δεν άφησαν  πεδίο δράσης για την εταιρεία, όπως εξάλλου και για άλλες ασφαλιστικές εταιρείες.

 Υπενθυμίζεται ότι, χθες, η διοίκηση της Ευρωπαϊκής Πίστης ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του 2016, που τη βρήκαν με αυξημένη παραγωγή κατά 3% στα 172,2 εκατ. ευρώ, αυξημένα προ φόρων κέρδη κατά 28,1% στα 21 εκατ. ευρώ και αυξημένα καθαρά κέρδη κατά 31,3% στα 14,7 εκατ. ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*