Ψήφος εμπιστοσύνης της Fosun στην Ελλάδα με μακροπρόθεσμες επενδύσεις

Η Ελλάδα αποτελεί στρατηγική αγορά για την κινεζική Fosun στην ευρωπαϊκή ήπειρο. «Η στρατηγική παρουσία και οι σημαντικές επενδύσεις του Ομίλου Fosun στην Ελλάδα αποτελούν μία ξεκάθαρη ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές και στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και των Ελλήνων», αναφέρει, σε δηλώσεις της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Λαν Κανγκ, εκτελεστική διευθύντρια, αντιπρόεδρος και επικεφαλής Ανθρωπίνου Δυναμικού της Fosun, πρόεδρος του Fosun Insurance Group.

«Οι επενδύσεις έχουν μακροπρόθεσμο και αναπτυξιακό χαρακτήρα, όπως ήδη έχουμε αποδείξει και με την έως τώρα παρουσία μας στην ελληνική αγορά» σημειώνει η ίδια και προσθέτει: «Βλέπουμε ιδιαίτερα θετικά σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα, σε βασικούς τομείς όπως το retail, ο τουρισμός και η ασφάλιση. Αυτοί οι τομείς αποτελούν σημαντικούς πυλώνες για την ανάπτυξη της χώρας, μαζί με τον τομέα της υγείας, ο οποίος αποτελεί, επίσης, ένα πεδίο που μας ενδιαφέρει και έχουμε σημαντική εξειδίκευση».

Η Fosun βλέπει σημαντικές ευκαιρίες στην ελληνική αγορά, που θα ενισχύσουν την παρουσία του Ομίλου μετά τη στρατηγική επένδυση στα Folli Follie και τη συμμετοχή στην επένδυση του Ελληνικού, που αποτελεί το μεγαλύτερο project αστικής ανάπτυξης στην Ευρώπη.
Μέσα από ταξιδιωτικούς οργανισμούς, όπως η Thomas Cook και η Club Med, η Fosun συμβάλλει τόσο στην αύξηση της τουριστικής κίνησης στη χώρα, όσο και στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Η επένδυση της Fosun στην Folli Follie συνέβαλε σε μία εντυπωσιακή ανάπτυξη και αύξηση των καταστημάτων παγκοσμίως, από 98 καταστήματα τον Μάιο του 2011 στα 480 καταστήματα σήμερα.

Σημειώνεται, ότι η Fosun επένδυσε το 2014 στην πορτογαλική ασφαλιστική εταιρεία Fidelidade και είναι, πλέον, ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στη χώρα, μετά την ολοκλήρωση του πορτογαλικού προγράμματος χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Η Fosun έχει επενδύσει περισσότερα από 2,3 δισ. ευρώ και ο στόχος είναι να συνεχίσει να επενδύει. Τα καθαρά κέρδη της Fidelidade ανήλθαν σε 221,8 εκατ. ευρώ το 2016, ποσό που είναι διπλάσιο από το 2013, πριν από τη συμμετοχή του Ομίλου Fosun. Η Fosun, σε τρία χρόνια, απέκτησε τον έλεγχο κορυφαίων εταιρειών σε συναφείς τομείς, όπως ο τραπεζικός, η ασφάλιση και η υγεία.
«Υπάρχουν σίγουρα σημαντικές ομοιότητες στις δύο αγορές. Η Ελλάδα εξέρχεται από μία σκληρή ύφεση, έχοντας αντιμετωπίσει παρόμοιες προκλήσεις με την Πορτογαλία. Τόσο η Ελλάδα, όσο και η Πορτογαλία αντιπροσωπεύουν βασικές αγορές για τη Fosun, ώστε να ενισχύσει ακόμα πιο δυναμικά την παρουσία της στην Ευρώπη» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Κανγκ.

Η Fosun δημιουργήθηκε το 1992 από πέντε συμφοιτητές, ανάμεσα στους οποίους ο νυν επικεφαλής και πρόεδρος, Γκούο Γκουανγκτσάνγκ. Από το 2010 έως το 2015, η Fosun έχει πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις σε εταιρείες και επιχειρήσεις σε όλον τον κόσμο, σε τομείς όπως η υγειονομική περίθαλψη, ο τουρισμός, η μόδα, ο αθλητισμός και ο τραπεζικός τομέας, στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Οι επενδύσεις περιελάμβαναν το Club Med, το Thomas Cook Group, το Cirque du Soleil, την αμερικανικό brand ρούχων St John και την ελληνική Folli Follie.
Στα τέλη του 2014 η Fosun εξαγόρασε την ασφαλιστική εταιρεία Meadowbrook στις ΗΠΑ, ενώ έχει επενδύσει και στην αυστραλιανή πετρελαϊκή εταιρεία Roc Oil, καθώς και σε φαρμακευτικές εταιρείες σε όλον τον κόσμο. Παράλληλα, σημαντική αγορά αποτελεί η Πορτογαλία, όπου η Fosun έχει επενδύσει συνολικά, από το 2014 έως σήμερα, 2,3 δισ. ευρώ.

Η Fosun βρίσκεται σε φάση σημαντικής ανάπτυξης, με τον Όμιλο να έχει περιουσιακά στοιχεία που φτάνουν κοντά στα 66 δισ. ευρώ.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*