Νέα πακέτα ταξιδιωτικής ασφάλισης, ενόψει θερινής τουριστικής σεζόν

του Βάιου Κρόκου

Στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς επιδιώκουν να δώσουν λύση οι ασφαλιστικές. Συγκεκριμένα, ενόψει της κορύφωσης σε λίγους μήνες της θερινής τουριστικής σεζόν στη χώρα οι διεργασίες είναι έντονες. Σύμφωνα με πληροφορίες του IW, γνωστή ασφαλιστική ετοιμάζει νέο  προγράμμα ταξιδιωτικής ασφάλισης, αλλά και άλλες εταιρείες στο κλάδο των ασφαλειών. Στόχος τους  να καλύψουν μια σειρά αναγκών. Τα προγράμματα αυτά θα είναι διαθέσιμα από τις ασφαλιστικές απευθείας, είτε μέσω agency/διαμεσολάβηση.

Είναι γεγονός, πως τα οφέλη του τουρισμού στην Ελλάδα – από τους μοναδικούς τομείς με συνεχόμενη αύξηση μεγεθών – είναι πολλαπλά: Αύξηση τζίρων/κερδών, νέες έμμεσες θέσεις εργασίες, ταξιδιώτες/καταναλωτές σε όλη την χώρα κλπ, γεγονός όμως που δημιουργεί αύξηση των αναγκών, απαιτήσεις ή κινδύνους που ελλοχεύουν.

Ποιος άλλωστε θα ήθελε ένα απρόοπτο σε μερικές μέρες,  εν μέσω ενός επαγγελματικού ταξιδιού ή ταξιδιού αναψυχής;

Η ταξιδιωτική ασφάλιση καλύπτει συμβάντα από ταξίδια αναψυχής καθώς και επαγγελματικά. Έτσι, μπορεί να διασφαλίσει από απλούς ταξιδιώτες, μέχρι στελέχη επιχειρήσεων, φοιτητές εξωτερικού μέχρι ξενοδοχεία, tour operators κλπ.

Αναλόγως, στο πρόγραμμα της εκάστοτε εταιρείας παρέχονται καλύψεις για αναβολή/καθυστέρηση πτήσεων, απώλεια αντικειμένων/χρημάτων, έκτακτες ιατρικές δαπάνες, νομική υποστήριξη…μέχρι και αεροπειρατεία

Τα οφέλη της ταξιδιωτικής ασφάλισης είναι πολλαπλά τόσο για τον πελάτη, όσο και για τον μεμονωμένο επαγγελματία που ταξιδεύει, αλλά  και τον ταξιδιωτικό οργανισμό. Για τον πελάτη, μεταξύ άλλων, σημαίνει ξεγνοιασιά, ασφάλεια  απαλλαγή από απρόβλεπτα έξοδα. Για τον ταξιδιωτικό οργανισμό αποτελεί εργαλείο ενίσχυσης εσόδων, είναι ένα  πρόσθετο πλεονέκτημα απέναντι στο πελάτη,  συμβάλλει στην ενίσχυση της φήμης της εταιρείας, είναι εύκολο στην πώληση κα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα απλό πακέτο ταξιδιωτικής ασφάλισης ξεκινά από 16 περίπου ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*