Η Generali γράφει τον δικό της οδηγό επιτυχίας

Πάνω από 30 νέα project που έχουν ως στόχο την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τον πελάτη, 24 νέα μέλη στο δυναμικό της, ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο τμήμα IT που εργάζεται για την ποιοτική υποστήριξη των εργασιών της, ένας άψογα εκτελεσμένος στρατηγικός σχεδιασμός που οδήγησε σε άριστα ποσοτικά και οικονομικά αποτελέσματα, ήταν μόνο μια μικρή σύνοψη της θετικής πορείας της Generali, το 2016.

Ο ετήσιος «απολογισμός» έγινε στο καθιερωμένο ραντεβού της Generali στην ενημέρωση του προσωπικού της. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον πολυχώρο Παπαστράτος στον Πειραιά. Εκεί, σε έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο, η Διοίκηση της εταιρίας υποδέχτηκε τους εργαζόμενούς της, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συσφίξουν τις σχέσεις τους, να μοιραστούν την εμπειρία τους, να ανταλλάξουν απόψεις αλλά και να θέσουν τους στόχους της επόμενης χρονιάς.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Generali κ. Πάνος Δημητρίου, ο οποίος σε ένθερμο κλίμα καλωσόρισε τα μέλη της ομάδας του και παρουσίασε τη θεαματική πορεία της εταιρίας, τα τελευταία χρόνια. Εντυπωσιακά αποτελέσματα, τα οποία, όπως τόνισε ο ίδιος, δεν είναι απλώς νούμερα, αλλά το απόσταγμα της συλλογικής προσπάθειας μιας ισχυρής και δεμένης ομάδας.

«Είμαστε σαν μία ομάδα της formula 1. Οι άνθρωποί μας, εσείς αποτελείτε την ομάδα που σχεδιάζει και εκτελεί το στρατηγικό σχέδιο και βρίσκεται στο τιμόνι του οχήματος. Η οικογένεια των χιλιάδων αφοσιωμένων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών που μεταφέρουν το μήνυμα της ασφάλειας στην αγορά, αποτελούν την ομάδα στήριξης στα pit, Βρίσκονται σε ετοιμότητα βεβαιώνοντας ότι το όχημα λειτουργεί σε υψηλές ταχύτητες, και ότι οι πελάτες μας έχουν την εξυπηρέτηση που τους αξίζει τη στιγμή που θα τη χρειαστούν. Η προσήλωση στον στόχο, η πειθαρχία και η απλότητα αποτελούν το στρατηγικό μας πλεονέκτημα που μας οδηγεί πρώτους στην γραμμή τερματισμού. Το πάθος μας και το κοινό μας όραμα αποτελούν την ιπποδύναμή μας. Αυτή που μας κάνει κάθε χρόνο πιο έξυπνους, πιο γρήγορους», δήλωσε ο κ. Δημητρίου.

Επίτιμος καλεσμένος στην εκδήλωση ετήσιας ενημέρωσης του προσωπικού της Generali, ήταν ένας ξεχωριστός επιχειρηματίας και διακεκριμένος ομιλητής, που γνωρίζει τόσο από γρήγορα αυτοκίνητα όσο και από τις τεχνικές εκείνες που οδηγούν δεμένες και ταλαντούχες ομάδας στην επιτυχία. Ο λόγος για τον κ. Kevin Gaskell, ένας παγκόσμιας κλάσης επιχειρηματικός ηγέτης και επενδυτής καινοτόμων start-up επιχειρήσεων, ο οποίος σε ηλικία μόλις 32 ετών, διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος της Porsche Βρετανίας. Σε σύντομο διάστημα, η ομάδα του έχτισε εκ νέου το εμπορικό σήμα και μετέτρεψε μια επιχείρηση κοντά στην πτώχευση, στην πιο κερδοφόρα εταιρία αυτοκινήτων του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Πόσο μακριά θέλετε να πάτε, πόσο καλοί θέλετε να γίνετε;» ρώτησε το κοινό ο κ. Gaskell. «Γιατί αυτή είναι η ουσιαστική διαφορά εάν θέλετε να είστε Νο1 στην προτίμηση των πελατών. Όχι το πόσο καλοί είστε, αλλά το πόσο καλύτεροι θέλετε να γίνετε». Μέσα από παραδείγματα της μακρόχρονης επαγγελματικής του εμπειρίας, ο κ. Gaskell μοιράστηκε με το κοινό του σημαντικά παραδείγματα εταιριών που κατέκτησαν κορυφές και εδραιώθηκαν ως βασικοί παίχτες στις αγορές όπου δραστηριοποιούνταν. Το μυστικό της επιτυχίας τους δεν ήταν άλλο από τη δυνατότητά τους να αλλάζουν και να προσαρμόζουν γρήγορα τις πρακτικές τους στα νέα δεδομένα.

«Η αλλαγή είναι το μόνο πράγμα που παραμένει σταθερό, είπε παραφράζοντας το αρχαίο ρητό. Αλλάξτε τον τρόπο σκέψης σας, αλλάξτε τα όριά σας, μη δέχεστε τίποτα ως δεδομένο ή ως εμπόδιο. Επιλέξτε μία στρατηγική προσέγγιση για την εφαρμογή του σχεδίου σας και τότε μπορεί να είστε εσείς αυτοί που θα φέρετε την επόμενη σημαντική αλλαγή στην αγορά σας» επισήμανε ο κ. Gaskell.

«Μαθαίνουμε συνεχώς, δεν εφησυχάζουμε και επιταχύνουμε για να γίνουμε ακόμη καλύτεροι και πιο δημιουργικοί» είπε με τη σειρά του ο κ. Δημητρίου, απευθυνόμενος στο προσωπικό και τόνισε: «Σε όλους εσάς βλέπω μία ικανή ομάδα ανθρώπων και στην Generali γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι κάνουν τις ομάδες και οι ομάδες τους πρωταθλητές».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*