Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση οι Κανόνες Διακίνησης & Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών

O Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης,  θέτει από σήμερα, Τετάρτη 12 Απριλίου 2017 σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση την αναθεώρηση της υπουργικής απόφασης Α2-718/2014 η οποία, κατ΄ εξουσιοδότηση του ν. 4177/13, αποτελεί τους Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.). Οι ΔΙΕΠΠΥ, αποτελούν αγορανομικούς κανόνες και ρυθμίζουν θέματα που άπτονται της ορθής πληροφόρησης των καταναλωτών και των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων κατά τη διακίνηση και εμπορία προϊόντων και παροχής υπηρεσιών.

Επισημαίνεται ότι την κωδικοποίηση των Κανόνων επεξεργάστηκε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή μετά από μακρά περίοδο προδιαβούλευσης και συνδιαμόρφωσης με βασικούς φορείς όλων των τομέων της αγοράς και οι βασικές αλλαγές αφορούν στην κατ΄άρθρο  επικαιροποίησή τους σύμφωνα με την ισχύουσα ενωσιακή και εθνική νομοθεσία, στην αποτροπή παραπλανητικών πρακτικών σε κάθε εμπορική δραστηριότητα και στην ορθολογικοποίηση των προστίμων επί το αναλογικότερον.

Η συμβολή στη δημόσια διαβούλευση όλων των εμπλεκομένων φορέων και κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη είναι ουσιώδης για τη βελτίωση της νομοθεσίας. 

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα, 24/04/2017 και ώρα 15:00.

Κλικ για είσοδο στη διαβούλευση:

http://www.opengov.gr/ypoian/?p=8097

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*