H Morningstar δίνει 5 αστέρια για το 3K Μετοχικό Εσωτερικού

Η αποτελεσματική διαχείριση των αμοιβαίων κεφαλαίων της 3Κ Investment Partners επί σειρά ετών, αναγνωρίζεται έμπρακτα μέσα από την αξιολόγηση του διεθνούς οίκου αξιολόγησης MorningstarΤΜ. Η εξειδίκευση της επενδυτικής ομάδας και η αφοσίωσή της στην σωστή επιλογή εταιριών, μετοχές των οποίων απαρτίζουν τα χαρτοφυλάκια που διαχειρίζεται βάσει αυστηρών ποιοτικών κριτηρίων, απέδωσε καρπούς συμβάλλοντας σε αυτή τη διάκριση.

Έτσι λοιπόν, το αμοιβαίο κεφάλαιο 3K Μετοχικό Εσωτερικού, το οποίο αξιολογείται επί σειρά ετών από την MorningstarΤΜ, φέρει τη μέγιστη δυνατή βαθμολογία των 5 αστεριών του διεθνούς οίκου στις κατηγορίες Overall, 3 έτη και 5 έτη (ημερομηνία αναφοράς 31/03/2017).

Σύμφωνα με τη μεθοδολογία της MorningstarΤΜ :

α) τα Αμοιβαία Κεφάλαια κατατάσσονται αρχικά σε κατηγορίες βάσει κριτηρίων όπως ο κλάδος, η γεωγραφική περιοχή, ο επενδυτικός κίνδυνος που αναλαμβάνεται και ακολούθως υπολογίζονται ιστορικά οι προσαρμοσμένες στον κίνδυνο αποδόσεις (risk adjusted) σε βάθος 3ετίας, 5ετίας και 10ετίας.

β) τα Αμοιβαία Κεφάλαια αξιολογούνται βάσει των αποδόσεών τους και των διακυμάνσεων που ιστορικά παρουσιάζουν σε σύγκριση με τα υπόλοιπα της κατηγορίας τους. Βασική προϋπόθεση προκειμένου να αξιολογηθούν είναι να έχουν ιστορικότητα τουλάχιστον τριών ετών και να υπάγονται σε κάποια από τις κατηγορίες που θέτει η MorningstarΤΜ .

Όπως αναφέρει ο κ. Γιώργος Κουφόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθυντής Επενδύσεων της 3Κ Investment Partners Α.Ε.Δ.Α.Κ., «Δεδομένου ότι επενδύουμε σε επιχειρηματικά μοντέλα, κερδοφόρες επιχειρήσεις και κυρίως σε ικανούς ανθρώπους, είμαι πεπεισμένος ότι τα προϊόντα μας θα συνεχίσουν να σημειώνουν ανάλογες διακρίσεις στο μέλλον ανεξάρτητα των δυσκολιών και των αναταραχών.»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*