insurtech, insurer, mobile

Ψήφος εμπιστοσύνης στην insurtech Trov από Munich Re και Sompo

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Τον τέταρτο γύρο ιδιωτικής χρηματοδότησής της, ύψους 45 εκατ. δολαρίων, ολοκλήρωσε η καλιφορνέζικη insurtech start-up Trov. Βασικός της χρηματοδότης ήταν ο γερμανικός αντασφαλιστικός ομιλος Munich Re, μέσω του βραχίονα κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών HSB Ventures.

H Trov προσφέρει ασφάλιση on demand, επιτρέποντας στους χρήστες να αγοράζουν ασφαλιστική κάλυψη για συγκεκριμένα προϊόντα και συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μέσω των smartphones τους. Οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν/διακόψουν την ασφάλεια μέσω ενός διακόπτη του κινητού και να καταθέτουν αιτήσεις αποζημίωσης δια της εφαρμογής. Τα κεφάλαια που άντλησε η εταιρεία θα χρησιμοποιηθούν για την διεθνή της επέκταση και την ανάπτυξη νέων προϊόντων πάνω στην πλατφόρμα της ασφάλισης on demand που έχει αναπτύξει.

Εκτος από την επένδυσή της στην Trov, η Munich Re επεκτείνει την στρατηγική της συμμαχία με την start-up ώστε να περιλαμβάνει underwriting στην Ευρώπη, την Ασία και τη Νότιο Αφρική. Εκτός από την Munich Re και η ιαπωνική Sompo συμμετείχε στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης της Trov και συνεργάζεται με αυτή για την αποκλειστική προσφορά των υπηρεσιών ασφάλισης on demand στην Ιαπωνία.

“Η ασφαλιστική κάλυψη on demand που προσφέρει η Trov αντιπροσωπεύει μια πραγματική καινοτομία στην ασφάλιση…Το εκτεταμένο αποτύπωμά μας θα συμβάλει στην ταχεία επέκταση της Trov στις πιο δραστήριες αγορές ανά τον κόσμο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που αναλαμβάνουμε έναν ουσιαστικότερο ρόλο στην πρώτη παγκόσμια insurtech πλατφόρμα του ασφαλιστικού κλάδου”, σχολίασε ο Andy Rear, διευθύνων σύμβουλος της Digital Partners στην Munich Re.

Ο Scott Walchek, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Trov πρόσθεσε από την πλευρά του: “Οι πρώτες επιτυχίες της Trov στην Αυστραλία και τη Μ. Βρετανία δείχνουν ότι οι σύγχρονοι καταναλωτές αναζητούν νέους τρόπους να προστατεύσουν τις ιδιοκτησίες τους. Με τα πρόσθετα κεφάλαια και τις νέες στρατηγικές συνεργασίες που συνάψαμε, σύντομα εκατομμύρια άτομα ανά τον κόσμο θα μπορούν να προστατεύουν τα πράγματα που δίνουν αξία στις ζωές του όπου και όπως επιθυμούν.  Επεκτείνοντας τη συνεργασία μας με την Munich Re και προσθέτοντας τη Sompo, χτίζουμε ένα σταθερό δίκτυο εξαιρετικών συνεργατών που θα μας επιτρέψουν να ενεργοποιήσουμε την πλατφόρμα μας σε πολλές χώρες με μεγαλύτερη ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και τοπική τεχνογνωσία”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*