Εγκαίνια για την ινδική θυγατρική των Lloyd’s

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Τα  Lloyd’s του Λονδίνου ανακοίνωσαν την έναρξη των εργασιών τους στην αγορά της Ινδίας, με την MS Amlin ως την πρώτη εταιρεία της ιστορικής (αντ)ασφαλιστικής αγοράς του Λονδίνου που ενσωματώνεται στην ινδική θυγατρική και ξεκινά να “γράφει” δουλειές.

Όπως έγινε γνωστό, η Lloyd’s India θα λειτουργήσει ως εγχώριος αντασφαλιστικός βραχίονας των Lloyd’s, προσφέροντας παραγωγική δυναμικότητα και τεχνογνωσία για τη στήριξη της αναπτυσσόμενης ινδικής οικονομίας, με έμφαση στα έργα υποδομής, τη γεωργία και τη διαχείριση καταστρoφών. Επικεφαλής της Lloyd’s India ορίστηκε ο Shankar Garigiparthy.

Η απόφαση των Lloyd’s να επεκταθούν στην ινδική αγορά “θα βοηθήσει τις ασφαλιστικές εταιρείες της χώρας να ενισχύσουν την ανθεκτικότητα της οικονομίας σε καταστροφικά γεγονότα, συσφίγγοντας παράλληλα τους δεσμούς της Βρετανίας με μια από τις πιο συναρπαστικές οικονομίες του κόσμου”, σχολίασε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Philip Hammond, ο οποίος ήταν παρών στην υπογραφή του πρώτου, “συμβολικού” συμβολαίου της Lloyd’s India που σηματοδότησε τα επίσημα εγκαίνια της ινδικής θυγατρικής των Lloyd’s. “Τα  Lloyd’s θα συμβάλλουν στην ενίσχυση και την διαφοροποίηση της ινδικής αντασφαλιστικής αγοράς, αυξάνοντας τα προϊόντα και τις επιλογές που διατίθενται στις ασφαλιστικές εταιρίες της χώρας”, δήλωσε ο πρόεδρος των Lloyd’s John Nelson που ήταν επίσης παρών στα εγκαίνια.

“Αυτό με τη σειρά του θα δημιουργήσει έναν πιο “ζωντανό” ασφαλιστικό κλάδο και θα αυξήσει τα επίπεδα προστασίας στην οικονομία”, πρόσθεσε.

Η MS Amlin είναι η πρώτη ασφαλιστική των Lloyd’s που συνεργάζεται με τον αντασφαλιστικό κλάδο. Άλλες εταιρείες αναμένεται να ακολουθήσουν το παράδειγμά της εν καιρώ. “Εχουμε μια μακροχρόνια σχέση με την ινδική ασφαλιστική αγορά, έχοντας διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην παροχή αντασφαλιστικής κάλυψης σε τοπικούς πρωτασφαλιστές για πολλά χρόνια”, σχολίασε ο Hugo Bashall, διευθύνων σύμβουλος της MS Amlin India.

Τα Lloyd’s από την πλευρά τους ανέφεραν ότι “οι ρυθμοί ανάπτυξης της ασφαλιστικής αγοράς της Ινδίας δεν ακολούθησαν τους ταχείς ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ, αφήνοντας πολλούς κλάδους της οικονομίας εκτεθειμένους σε φυσικές καταστροφές…

Η εισαγωγή ξένων αντασφαλιστικών ομίλων θα συμβάλει στο κλείσιμο της ψαλίδας ασφαλιστικής προστασίας και στην ανάδειξη της Ινδίας ως κέντρο (αντ)ασφάλισης και των σχετιζόμενων με αυτή υπηρεσιών”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*