Με το «δεξί» οι brokers της Interamerican στις Γενικές Ασφαλίσεις το α΄τρίμηνο

του Βαϊου Κρόκου

Ενισχυμένη είναι η εικόνα των συνεργαζόμενων brokers της Interamerican, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία. Μπορεί η ψηφιοποίηση εργασιών/υπηρεσιών από απλή τάση να γίνεται καθημερινή πραγματικότητα (κάτι που ισχύει για την περίπτωση της Interamerican), η ανάπτυξη σε επίπεδο Agency για μια πιο αποδοτική και πολυκαναλική διανομή παραμένει κομβική παράμετρος για την αγορά.

Ενθαρρυντικό στοιχείο για την συνέχεια του έτους είναι το γεγονός ότι ο τζίρος εργασιών των brokers σημείωσε άνοδο 6,7% το πρώτο τρίμηνο του 2017 έναντι της περσινής αντίστοιχης περιόδου στις γενικές ασφαλίσεις, ενώ το χαρτοφυλάκιο μπορεί να χαρακτηριστεί πλέον «ισοβαρές» καθώς διαμορφώνεται σε 55% και 45% στον κλάδο οχημάτων και λοιπούς κλάδους αντίστοιχα.

Γενικότερα, ενδεικτική είναι η συμβολή των συνεργαζόμενων ενεργών πρακτόρων και μεσιτών καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του 2016 είχαν κατά 39,9% συμμετοχή στη συνολική παραγωγή μεικτών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων της εταιρείας στις γενικές ασφαλίσεις και κατά 11,7% στην παραγωγή των ασφαλίσεων ζωής και υγείας.

Oπως επισημάνθηκε και στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου του Ομίλου – στο πλαίσιο της πραγματοποίησης του στρατηγικού προσανατολισμού της εταιρείας (LEAN, Ψηφιοποίηση, Καινοτομία), η Interamerican επένδυσε στην ενίσχυση του δικτύου των συνεργαζόμενων Brokers και την αύξηση της απόδοσής τους στους κλάδους των Γενικών ασφαλίσεων. Το ίδιο αναμένεται και φέτος αναφορικά με την υλοποίηση του σχεδίου Genesis για την ανάπτυξη του εταιρικού δικτύου πωλήσεων Αgency και απώτερο στόχο, μεταξύ άλλων, την αύξηση της απόδοσης του στον κλάδο Υγείας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*