Η προσφορά της Fosun προς την Εθνική Ασφαλιστική

Δύο εκ των τεσσάρων διεκδικητών του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής φέρονται να έχουν βγει μπροστά στο διαγωνισμό πώλησης της εταιρείας, έχοντας τις πιο δελεαστικές προσφορές.

Πληροφορίες του IW, οι οποίες ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται από αρμόδιες πηγές, αναφέρουν ότι η κινεζική Fosun είναι αυτή που έχει καταθέσει την υψηλότερη προσφορά προς τον μέτοχο της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Το τίμημα λέγεται ότι υπερβαίνει τα 700 εκατ. ευρώ, γεγονός το οποίο φέρνει το fund να βρίσκεται κοντά στα επίπεδα τα οποία αποτιμάται η εταιρεία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, που όμως επίσης δεν επιβεβαιώνονται αρμοδίως, η δεύτερη καλύτερη προσφορά απέχει περί τα 100 εκατ. ευρώ.

 Άγνωστο παρέμενε μέχρι και αργά χθες το βράδυ σε τι επίπεδα κινήθηκαν οι προσφορές των άλλων δύο διεκδικητών, των Wintime και Gongbaο.

 Πλέον, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Εθνική Τράπεζα, η οποία θα κληθεί με τους συμβούλους της να αξιολογήσει τα προσφερόμενα τιμήματα, όπως και ποιοι τα προσφέρουν και να αποφασίσει ποιος θα αναλάβει τα ηνία μιας εκ των ισχυρότερων ασφαλιστικών εταιρειών της χώρας, ανοίγοντας παράλληλα κανάλι συνεργασίας στον τομέα του bancassurance για τα επόμενα 10+5 χρόνια με το δίκτυο καταστημάτων της Εθνικής, βάσει των όσων προβλέπει η διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση της εταιρείας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*