Δ. Μαζαράκης: H MetLife είναι η καλύτερη ασφαλιστική Ζωής στην Ελλάδα

του Βάϊου Κρόκου

Ξεπέρασε τους στόχους της και απέδειξε μέσα στο 2016 ότι είναι η καλύτερη ασφαλιστική Ζωής στην Ελλάδα μέσα σε μία αγορά που διαρκώς δοκιμάζεται. Μαζί με το Agency και όλους τους συνεργάτες η MetLife ανοίγει νέους δρόμους, νέες ευκαιρίες  και εγγυάται ανάπτυξη και ασφάλεια για το 2017. Στην πρόοδο της MetLife συνέβαλε  το ισχυρό δίκτυο συνεργατών της, με την εμπειρία και προσαρμοστικότητα που διαθέτει, όπως αποδεικνύουν τα τελευταία αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση της ασφαλιστικής την περασμένη Παρασκευή.

Αυτό είναι το βασικό μήνυμα που εξέπεμψαν από κοινού στην εκδήλωση οι κ.κ. Δήμητρης Μαζαράκης Διευθύνων Σύμβουλος & Αντιπρόεδρος Δ.Σ. MetLife A.E.A.Z., Πρόεδρος Δ.Σ. MetLife Α.Ε.Δ.Α.Κ. και ο Επικεφαλής Face2Face Distribution της MetLife, Γιώργος Ζερβουδάκης.

Ιδιαίτερη ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις της MetLife, καθώς τα μεγέθη της εταιρείας για το σύνολο του 2016 διαμορφώθηκαν σε επίπεδα υψηλότερα των προσδοκιών, εν μέσω της  δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, τόσο για τον κλάδο, όσο και το σύνολο της οικονομίας. Συγκεκριμένα τα συνολικά κέρδη ανήλθαν στα 18 εκατ. ευρώ την ώρα που οι νέες πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 25 εκατ. ευρώ. Σημαντικό στοιχείο επίσης αποτελεί το γεγονός ότι τα συνολικά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ανήλθαν τελικά σε 247 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Μαζαράκης ευχαρίστησε ασφαλιστές και λοιπούς συνεργάτες δίνοντας το μήνυμα για την επόμενη μέρα, έχοντας ως παρακαταθήκη  την εμπειρία και τα επιτεύγματα της περιόδου 2012-2016.

Περαιτέρω, δε δυναμική ανάπτυξη σημειώνει η MetLife το 2017, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία . Οπως, ανακοίνωσε ο κ. Γιώργος Ζερβουδάκης, καταγράφεται αύξηση 25% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο σε επίπεδο  ατομικών συμβολαίων, ενώ στα ομαδικά συμβόλαια η αύξηση ανέρχεται στο 36%.

«…είναι ο κάθε ασφαλιστής της MetLife που μας κάνει όλους περήφανους. Αυτή είναι η MetLife, ανθρώπινη, προσωπική, κοντά στο πρόβλημα και τον ασφαλισμένο μας και αυτό το έχετε δημιουργήσει εσείς όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα. Η διαχρονική αυτή αντίληψη και φιλοσοφία μας έχει φέρει στις πρώτες θέσεις του μεριδίου της αγοράς, αλλά κυρίως μας έχει φέρει στην πρώτη θέση της καρδιάς των ασφαλισμένων μας. Θα ήθελα να εκφράσω και εγώ τα δικά μου μεγάλα ευχαριστώ στην εξαιρετική ομάδα και στον καθένα ξεχωριστά που με την καθημερινή δουλειά τιμά τον θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης, τον ρόλο του ασφαλιστή και την ίδια την εταιρεία. Για το ήθος, το πάθος, την αφοσίωση και την πίστης στις αξίες που παρ’ όλες τις δυσκολίες αποδείξατε πως η MetLife είναι η καλύτερη εταιρεία Ζωής στην Ελλάδα…», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαζαράκης.

Οι επιτυχίες της 4ετίας και οι προκλήσεις της επόμενης μέρας

Το στρατηγικό πλάνο -η υλοποίηση του οποίου έλαβε «σάρκα και οστά» το 2012- έφερε σημαντικά οφέλη στην εταιρεία, τους συνεργάτες και εν τέλει τους ασφαλισμένους.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως ο κάθε ασφαλιστής της MetLife κατάφερε να αυξήσει τα εισοδήματα του κατά 30% κατά μέσο όρο την περίοδο 2012-2016, γεγονός που αναδεικνύει, μεταξύ άλλων, την αύξηση του κύκλου εργασιών.

Όπως τόνισε ο κ. Μαζαράκης: «Τα τελευταία χρόνια, παρά τις μεγάλες προκλήσεις και αλλαγές στο εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον, εμείς κάναμε τις σωστές επιλογές. Το 2012, έχοντας «διαβάσει» σωστά τις εξελίξεις, προετοιμαστήκαμε κατάλληλα και έγκαιρα, προσαρμοστήκαμε στις νέες συνθήκες, σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε αποτελεσματικά τη στρατηγική μας, μα πάνω από όλα πιστέψαμε ότι μπορούμε.

Η νίκη αυτή δεν είναι μόνιμη, η κατάσταση σήμερα απαιτεί εγρήγορση, αποφασιστικότητα και ετοιμότητα. Οι καιροί είναι δύσκολοι, το πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον απρόβλεπτο. Σε αυτό το ευμετάβλητο εξωτερικό περιβάλλον δεν έχουμε την πολυτέλεια για «δεύτερες σκέψεις» και για χαμένες ευκαιρίες…»

Ιδιαίτερη μνεία έγινε  στα περυσινά επιτεύγματα, όπως στην διάκριση της εφαρμογής e-claims και σττις υψηλές αποδόσεις που προσέφεραν τα αμοιβαία κεφάλαια της εταιρείας. Τέλος, και στη βράβευση στην κατηγορία Εκπαίδευση / Υποτροφίες για το έργο του προγράμματος Life Changer το οποίο προωθεί ενεργά την ενημέρωση πάνω σε θέματα οικονομίας και οικονομικής διαχείρισης των νέων και στηρίζει ενεργά τη νεανική επιχειρηματικότητα.

Μέσω του προγράμματος «LifeChanger» στην Ελλάδα, πάνω από 250 εθελοντές της MetLife, εργαζόμενοι και ασφαλιστικοί σύμβουλοι, έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά επιμορφωτικών συναντήσεων και ενεργειών σε περισσότερους από 2.000 μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα τόσο των τελευταίων ετών όσο και του 2016 επιβεβαιώνουν την ηγετική θέση της MetLife στις ασφάλειες Ζωής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*