Ο απολογισμός Φ. Μπράβου: Το τέλος και η νέα αρχή

Προ ημερών υπεγράφη και ολοκληρώθηκε η μεταφορά των Συμβολαίων Ζωής που έχουν και Υγεία της International Life στην Εθνική Ασφαλιστική με αναδρομική ισχύ από 9 Φεβρουαρίου 2017. Ο κ. Φωκίωνας Μπράβος,  ιδρυτής της International Life με ανακοίνωσή του αναφέρεται στις προσπάθειες που έκανε για να διακοπούν οι εργασίες της εταιρείας «με έναν πολιτισμένο και σύγχρονο τρόπο» και εξηγεί τι οδήγησε σε αυτή την απόφαση.

Ολόκληρη ανακοίνωση του κου Φ. Μπράβου:

«Ένα τέλος και μία νέα αρχή

Προ ημερών υπεγράφη και ολοκληρώθηκε η μεταφορά των Συμβολαίων Ζωής που έχουν και Υγεία της International Life στην Εθνική Ασφαλιστική με αναδρομική ισχύ από 9 Φεβρουαρίου 2017.
Ετσι, έληξε μία μακρά υπέρ του έτους περίοδος αναμονής.
Ο όμιλος International Life μετά από μία μακρά γόνιμη, δημιουργική περίοδο 61 ετών, οδηγήθηκε σε μία δύσκολη απόφαση, όταν αναγκάστηκε να αποφασίσει τη διακοπή εργασιών της εταιρίας με ένα πολιτισμένο και σύγχρονο τρόπο με τους εξής στόχους:
1. Να μεταφέρουμε τα χαρτοφυλάκια των ασφαλισμένων μας Ζωής, Υγείας, Αυτοκινήτων, Περιουσίας και λοιπών κλάδων σε κορυφαία ή κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες της αγοράς, με τους ίδιους όρους και τα ίδια ασφάλιστρα, ώστε να μη θιγούν τα δικαιώματα ων 240 συμβολαίων που είχαμε το 2014.
2. Οι άνω των 1.000 συνεργατών του εμπορικού χώρου μας, πράκτορες, μεσίτες, ασφαλιστικοί σύμβουλοι και συντονιστές να συνεχίσουν μέσω της μεσιτικής εταιρίας μας να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους και να λαμβάνουν κανονικά τις αμοιβές τους. Παράλληλα να συνεχίσουν να κάνουν νέες ασφάλειες μέσω της μεσιτικής, κυρίως με τις ασφαλιστικές εταιρείες που ανέλαβαν τα χαρτοφυλάκια.
3. Με εθελούσια έξοδο και άμεση καταβολή μετρητοίς να αποζημιωθεί το 90% του προσωπικού των εταιρειών μας και παράλληλα να προσπαθήσουμε να τους βρούμε εργασία στον ανταγωνισμό.
4. Να εξοφληθούν όλοι οι τρέχοντες φόροι, εργοδοτικές εισφορές και λοιπές υποχρεώσεις προς το Δημόσιο.
5. Να ρευστοποιήσουμε βραχυπρόθεσμα στο βαθμό που οι οικονομικές συνθήκες το επιτρέπουν επενδύσεις, ακίνητα κ.λπ., ώστε να πληρωθούν κατά το δυνατόν οι λοιπές υποχρεώσεις.
6. Το όλο εγχείρημα, ένα πρωτοποριακό project, ιδίως την εποχή που το είχαμε συλλάβει, το 2014, στοχεύει με αξιοπρέπεια, εντιμότητα, σεβασμό στην κοινωνία και κυρίως στο θεσμό, να αποσυρθεί ένας ασφαλιστικός όμιλος από το προσκήνιο.
7. Το τεράστιο ηθικό και οικονομικό κόστος το ανέλαβαν οι βασικοί μέτοχοι με Αυξήσεις Μετοχικών Κεφαλαίων, κεφαλαιοποίηση κερδών κ.λπ., με την προσωπική τους περιουσία, τηρώντας μία στάση ευθύνης.
Τα τελευταία 15 χρόνια ο όμιλος έφτασε να έχει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό 15 εταιρείες του Χρηματοοικονομικού και Επενδυτικού χώρου. Πλέον, η συνέχιση της ασφαλιστικής δραστηριότητας θα είναι μόνον μέσω της Μεσιτικής. Δηλαδή από ασφαλιστές γινόμαστε διαμεσολαβητές συνεργαζόμενοι με τις κορυφαίες εταιρείες της Ασφαλιστικής Αγοράς.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω:
– τους εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους που μας εμπιστεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια καταβάλλοντας συνολικά άνω του 1 δισεκατομμυρίου € ασφάλιστρα,
– τους χιλιάδες συνεργάτες των πωλήσεων, που πολλοί, εκπαιδεύτηκαν από την International Life και σήμερα κάνουν διακεκριμένη καριέρα στην Ασφαλιστική Αγορά,
– τους εκατοντάδες του διοικητικού προσωπικού που με το ήθος και το καλό εργασιακό κλίμα, έκαναν τις εταιρείες μας να βραβεύονται στα «Best Work Places» κατ’ επανάληψη.
Όλοι μαζί είχαμε φτιάξει έναν Όμιλο με σύγχρονη αντίληψη, ταχύτητα εξυπηρέτησης του ασφαλισμένου και παθόντα, περιβάλλον πληροφορικής από τα κορυφαία στην Αγορά μας, υψηλό know how, δηλαδή μία καλή εταιρεία με ένα κερδοφόρο χαρτοφυλάκιο.
Αλλά γιατί φτάσαμε εδώ;
Γιατί η οικονομική κρίση χτύπησε τις επενδύσεις με υποτιμήσεις ακινήτων, μηδενισμό μετοχών με τις τραπεζικές ανακεφαλαιοποιήσεις και τέλος το κούρεμα των ομολόγων, το PSI.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τις διοικήσεις των δύο εταιρειών που στήριξαν τα χαρτοφυλάκια Ζωής και Γενικών Ασφαλειών, αλλά και τον Διαχειριστή Χαρτοφυλακίου που παρ’ όλες τις αντιπαραθέσεις που είχαμε αλλά και εξακολουθούμε να έχουμε, στήριξε την προσπάθεια και φτάσαμε στον τελικό στόχο.
Εύχομαι, στις χιλιάδες των συναδέλφων του εμπορικού και του διοικητικού χώρου κάθε επιτυχία σοτυς νέους τους δρόμους.
Και ένα μεγάλο ευχαριστώ! Η ζωή όμως συνεχίζεται και η μεσιτική μας εταιρεία, δηλαδή στην πραγματικότητα μία εταιρεία πωλήσεων, ξεκινά με όραμα, στόχους, αποφασιστικότητα, μεγάλη εμπειρία, πρωτοποριακές λύσεις και εκπροσώπηση των καλύτερων εταιρειών της αγοράς

Με τιμή,

Φωκίων Ι. Μπράβος»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*