Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί την Interamerican στην αγορά …

της Ελενας Ερμείδου

Σε τρεις πυλώνες εδράζεται ο στρατηγικός προσανατολισμός της Interamerican με ορίζοντα το 2020, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Interamerican Γιάννης Καντώρος στην σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η εταιρεία.

Στο πυλώνα «Lean» για την βελτιστοποίηση αποτελέσματος λειτουργικότητας σε κάθε διοικητικό τομέα με στόχο την συνεχή δημιουργία αξίας για την εταιρεία, τους εργαζόμενους, τους συνεργάτες και τους πελάτες. Στον πυλώνα «Ψηφιοποίηση»: ήτοι στην ανάπτυξη του ψηφιακού περιβάλλοντος σε όλες τις εργασίες, ώστε να γίνει η Interamerican, o απόλυτος «Ψηφιακός Ασφαλιστής» της αγοράς. Και, στον πυλώνα «Καινοτομία» την αναζήτηση και εφαρμογή πρωτοποριακών καινοτόμων ιδεών με συμμετοχή όλων εργαζομένων.

Η μεθολογία Lean είναι ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα που έχει στα χέρια της η Interamerican και έχει την εμπειρία να το χρησιμοποιήσει, ώστε να ξεχωρίσει ακόμα περισσότερο στην αγορά. Το σημείο που διαφοροποιεί την Lean μεθοδολογία εργασίας από τις υπόλοιπες πρακτικές που είναι συνηθισμένες, είναι το γεγονός ότι η Lean έχει γνώμονα τη συνεχή βελτίωση, εστιάζοντας ταυτόχρονα στους τρεις πυλώνες της αλυσίδας αξίας: πελάτη, εργαζόμενο και μέτοχο.

Επιδιώκει ισορροπία, μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων και εγγυάται την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της εταιρείας μέσω της άμεσης προσαρμογής στις εξελίξεις, και την αυξανόμενη ικανοποίηση των πελατών, των εργαζομένων και των μετόχων.

Η Lean μεθοδολογία αξιοποιεί τους υφιστάμενους πόρους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο περιορίζοντας τις περιττές ενέργειες, συντελώντας στην ομαλή και απρόσκοπτη ροή των λειτουργιών.

Με τον τρόπο αυτό η Interamerican θα επιτύχει μεταξύ των άλλων έναν από τους βασικούς της στόχος την ενίσχυση των μηχανισμών της πελατοκεντρικότητας. Θα μπορεί να ακούει καλύτερα τον πελάτη, να ερμηνεύει καλύτερα τι ανάγκες και να παρέχει στο πελάτη ακριβώς αυτό που θέλει.

Εχοντας διαγράψει μία ήδη πολύ επιτυχημένη πορεία στην αγορά και το 2016 με νέα προϊόντα καινοτόμα ψηφιακά προϊόντα και επενδύσει στην αγορά, το 2017 προδιαγράφεται έτος περαιτέρω ανάπτυξη για την Interamerican

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*