18η ημερίδα insuranceforum.gr στην Λάρισα: Έμφαση στα φλέγοντα ζητήματα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και στις προοπτικές ανάπτυξης

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η 18η ημερίδα του insuranceforum.gr και της Insurance Innovation σε συνεργασία με το Σύλλογο Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ν. Λάρισας, στην Λάρισα, την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017, στο Ξενοδοχείο Divani Palace Hotel και ώρες 17.00-21.00.
Κατά την διάρκεια της ημερίδας θα συζητηθούν σημαντικά θέματα που απασχολούν τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές απέναντι στις προκλήσεις των τελευταίων ετών, το επάγγελμα τους και τις προοπτικές που παρουσιάζονται μελλοντικά στον ασφαλιστικό κλάδο.

Οι συζητήσεις θα κινηθούν σε 3 κύριους άξονες:

1. Οδηγία IDD. Οι αλλαγές που επέρχονται στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση από την κα. Μυρτώ Χαμπάκη, Senior Manager Risk Management Services CROWE SOL Consulting.

2. Ο Ρόλος και η Ευθύνη των Οργανωμένων Πανελλαδικών Δικτύων. Η συμβολή τους στην διαμόρφωση της αγοράς και του επαγγέλματος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή από τον κ. Νίκο Κλήμη, Οικονομολόγο.

3. Φορολογία και Ασφαλιστικές Εισφορές στην Πράξη. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, από τον Τηλέμαχο Μαλγαρινό, Οικονομικό Σύμβουλο.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ομιλία της κας Χαμπάκη, η οποία θα μας αναλύσει ποιες είναι οι βασικές νομοθετικές ρυθμίσεις που φέρνει η IDD, ποιες είναι επιπτώσεις στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση αλλά και στις πρακτικές αλλαγές που επιφέρει στην καθημερινότητα του επαγγέλματος.
Επίκαιρη και σημαντική είναι η εισήγηση του κ. Μαλγαρινού όπου θα μεταφέρει την εικόνα για το ποιες είναι οι επιλογές που έχουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές εν όψει των τελευταίων φορολογικών αλλαγών με τις υπέρογκες εισφορές που ζητείται να καταβάλλουν.
Δεκάδες ερωτήματα που απασχολούν καθημερινά τον διαμεσολαβητή, για το πως θα ανταπεξέλθει και πως θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και το αν θα πρέπει να συμπράξει με συναδέλφους ώστε να επιβιώσει στο υπάρχον περιβάλλον, θα απαντηθούν από τον κ. Μαλγαρινό.
«Αποτελεί λύση για έναν διαμεσολαβητή η “δημιουργία δικτύου;” Είναι ένα από τα ερωτήματα που θα κληθεί να απαντήσει ο ο κ. Κλήμης κατά την διάρκεια της παρουσίασής του.
Ο κ. Κλήμης θα προσεγγίσει το θέμα των δικτύων, του ρόλου που καλούνται να διαδραματίσουν την αγορά, αλλά και των ευθυνών που αναλαμβάνουν έναντι του θεσμού της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Την Ημερίδα θα χαιρετίσουν ο κ. Δημήτρης Αδάμ, Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ασφαλιστών Λάρισας, κ. Μωυσής Μανουάχ, Μέλος Συλλόγου Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ν. Λάρισας και η κα Δήμητρα Λύχρου, Πρόεδρος ΠΟΑΔ, ΕΑΔΕ, ΕΕΑΕ.

Στην ημερίδα θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν οι κ.κ. Ιωάννης Βοτσαρίδης, CEO INTERLIFE Ασφαλιστική, Γεώργιος Τσακατούρας, Διευθυντής Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστική, Γιώργος Καραβίας, Chief Executive Officer Karavias Underwriting Agency Coverholder at Lloyd’s, Περικλής Καραμυτιλιός, Account Manager GLASSDRIVE.

Χορηγοί Ημερίδας
Ασφαλιστικές εταιρείες: ARAG, INTERLIFE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΟΡΙΖΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Μεσιτικές εταιρείες: KARAVIAS UNDERWRITING AGENCY COVERHOLDER AT LLOYD’ S
Εταιρείες αντικατάστασης παρμπρίζ: GLASSDRIVE
Συμβουλευτικές εταιρείες: CROWE SOL ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Χορηγοί Επικοινωνίας
Κλαδικά sites: Asfalisinet.gr – insuranceworld.gr – insurance-eea.gr – undewriter.gr
Κλαδικά περιοδικά: insuranceworld
Οικονομικά sites: Euro2day.gr – sofokleousin.gr – marketnews.gr – reporter.gr – dikaiologitika.gr
Τοπικά μέσα επικοινωνίας: Radio Polis 99,4, Larissanet.gr, Thessaliaeconomy.gr, Onlarissa.gr

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί υπό την Αιγίδα των παρακάτω φορέων
Επιμελητήριο Λάρισας
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (Π.Ο.Α.Δ)
Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (Ε.Ε.Α.Ε)
Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (Σ.Ε.Μ.Α)

Για το πλήρες πρόγραμμα και περαιτέρω πληροφορίες για την ημερίδα δείτε εδώ 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*