Τι σχεδιάζεται για το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής…

Δύο διαχειρίσεις πρόκειται να αποκτήσει το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής, προκειμένου να καλύψει νέες ανάγκες, οι οποίες θα δημιουργηθούν από την αναθεώρηση του τρόπου λειτουργίας του Επικουρικού Κεφαλαίου για τον κλάδο Ασφάλισης Αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του IW, το σχέδιο το οποίο επεξεργάζεται πλέον η νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου περί του Επικουρικού Κεφαλαίου θα προβλέπει ό,τι ο φορέας θα περιορίσει τη δράση του στην κάλυψη των ζημιών από άγνωστα και ανασφάλιστα οχήματα, ενώ οι αποζημιώσεις για ζημιές από οχήματα ασφαλισμένα σε εταιρείες των οποίων οι άδειες ανακλήθηκαν, θα καταβάλλονται από την εκκαθάριση και εφόσον τα διαθέσιμα κεφάλαια δεν αρκούν, τότε ο δικαιούχος αποζημίωσης θα στρέφεται προς το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής. Για το λόγο αυτό, ο φορέας θα επεκτείνει τη δράση του, αποκτώντας και μια δεύτερη διαχείριση.

Το νέο πλαίσιο επεξεργάζεται ήδη τεχνική επιτροπή που συγκροτήθηκε για το σκοπό αυτό, η οποία, εφόσον ολοκληρώσει το έργο της, θα το υποβάλλει προς έγκριση στο υπουργείο Οικονομικών, με στόχο την κατάθεση στη Βουλή σχετικής τροπολογίας.

Μέχρι τότε, βέβαια, το Επικουρικό Κεφάλαιο συνεχίζει να αποζημιώνει βάσει το ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες το πιθανότερο είναι ότι το διαχειριστικό του άνοιγμα, όταν θα αλλάξει ρόλο και υπόσταση, θα μεταφερθεί στο Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*