Στα 50 δισ.το χαρτοφυλάκιο της Allianz Real Estate το 2016

της Ελενας Ερμείδου

Το ποσό των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ έφτασε το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο της Allianz Real Estate, μετά τις τελευταίες επενδύσεις που πραγματοποίησε η εταιρεία ύψους 5,8 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2016, επεκτείνοντας το αποτύπωμα της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Allianz,εν μέσω περιβάλλοντος χαμηλών επιτοκίων πέτυχε να εντοπίσει και να επενδύσεισε ακίνητα που υπόσχονται αποδόσεις ενώ, στους άμεσους στόχους της είναι η περαιτέρω διαφοροποίηση του επενδυτικού της χαρτοφυλακίου ανά γεωγραφική περιοχή και ανά προϊόν

Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση της Allianz: οι άμεσες και έμμεσες επενδύσεις της σε παγκόσμιο επίπεδο διαμορφώθηκαν στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ το 2016. Η χρηματοδότηση σκαρφάλωσε στα 2,8 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2016. Η χρηματοδότηση του Citypoint στο Λονδίνο φέρνει την έκθεση σε χρέος γύρω στα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Σχολιάζοντας τις επιδόσεις ο François Trausch, Chief Executive Officer, Allianz Real Estate, δήλωσε χαρακτηριστικά «το 2016 ήταν μία χρονιά έντονης κινητικότητας. Με δεδομένο το παρατεταμένο περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων, οι εταιρείες της Allianz συνέχισαν να βρίσκουν στο κλάδο των ακινήτων σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες. Εχουμε επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο μας σε 24/7 μεγαλουπόλεις όπως η Νέα Υόρκη, η Σανγκάϊ, το Λονδίνο, επίσης προς την Ασία και τον Ειρηνικό και την Ιβηρική. Εντός του 2017 θα επιδιώξουμε να διαφοροποιήσουμε ακόμα περισσότερο το επενδυτικό μας χαρτοφυλάκιο γεωγραφικά και προϊοντικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*