Κλείνει η εκκρεμότητα μεταβίβασης συμβολαίων της International Life στην Εθνική Ασφαλιστική

Μία εκκρεμότητα  που αφορούσε την μεταβίβαση (περίπου 11.000 συμβολαίων υγείας) από την International Life  στην Εθνική Ασφαλιστική φαίνεται ότι τελειώνει μέχρι την Παρασκευή, κλείνοντας τον κύκλο που αφορούσε την μεταβίβαση των συμβολαίων της εταιρείας.

Πρόκειται, ίσως για την ευτυχή κατάληξη μίας δύσκολης επέμβασης  που κινήθηκε για πρώτη φορά στην ελληνική ασφαλιστική αγορά υπό την καθοδήγηση της Τράπεζας της Ελλάδος.  Ο διορισμός Επιτρόπου τον Δεκέμβριο 2015 και η διαδικασία μεταβίβασης ήταν η πρώτη που έγινε στην ελληνική ασφαλιστική αγορά και δείχνει μία ήρεμη μετάβαση από την άναρχη κατάσταση της Ασπίς Πρόνοιας του 2009  σε πιο λειτουργικές  και ‘αναίμακτες’ καταστάσεις .  Η συμφωνία έπρεπε  να κλείσει πριν τις 10 Μαρτίου  καθώς οι νέοι προτιμητέοι αγοραστές της Εθνικής Ασφαλιστικής πρέπει να έχουν μπροστά τους μία ξεκάθαρη  κατάσταση

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2016 η εποπτική αρχή ανέθεσε στον ασφαλιστικό διαχειριστή (πρώην επίτροπο) με απόφασή της τη διοίκηση της InternationaL Life. Έτσι η διοίκηση πέρασε στον κ. Γιάννη Περιστέρη, ο οποίος κατέβαλε επισταμένες προσπάθειες για να τελεσφορήσουν οι διαδικασίες και να μη βρεθούν στον αέρα χιλιάδες συμβόλαια.

To ερωτηματικό απ’ όλη τη διαδικασία είναι γιατί δεν ενδιαφέρθηκαν άλλες εταιρείες (Ζωής ή Μεικτές) να δεχθούν μέρος ή το σύνολο του χαρτοφυλακίου.  Το ζήτημα αυτό προκαλεί ερωτηματικά σχετικά με μελλοντικές διαδικασίες και ότι ίσως θα πρέπει να υπάρχουν κίνητρα για τους ‘λευκούς ιππότες’  ασφαλιστικών επιχειρήσεων.

Τώρα , αναμένονται ανακοινώσεις από την Εθνική Ασφαλιστική, και σε δεύτερη φάση θα υπάρξουν οι διακανονισμοί μεταξύ νοσηλευομένων-κλινικών – ασφαλιστικής εταιρείας για οφειλόμενες πληρωμές προς κλινικές και γιατρούς που έγιναν από τους ιδιώτες ή εκκρεμούσαν από τις ασφαλιστικές.

Νικ. Σακ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*