Actionaid ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΑΡΕΟΠΑΓΕΙΤΟΥ

Interamerican: 704 αναδοχές παιδιών σε 8 χρόνια

Με 117 αναδοχές παιδιών κατά την αλλαγή του έτους ανανέωσε τη σχέση συνεργασίας με την ActionAid η INTERAMERICAN, στο πλαίσιο της σταθερής υποστήριξης του προγράμματος «Αναδοχή Παιδιού» του οργανισμού, με την εταιρεία να φθάνει από το 2009 έως σήμερα στις 704 αναδοχές. Η αξία αυτής της συμμετοχής ανέρχεται στα 185.919 ευρώ και δηλώνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη διασφάλιση βασικών δικαιωμάτων των παιδιών και των νέων σε υπανάπτυκτες χώρες, θέματα τα οποία INTERAMERICAN προτάσσει στην εταιρική υπευθυνότητα, έχοντας ως κώδικες αναφοράς τις αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου (Global Compact) και την Ατζέντα 2030 με τους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) του ΟΗΕ.

Η ActionAid, που αναγνωρίζει την INTERAMERICAN ως ένα από τους πιο πιστούς και συνεπείς εταίρους της, υλοποιεί το πρόγραμμα «Αναδοχή Παιδιού» στην Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική, σε 37 κοινότητες, με κύριο στόχο την ενδυνάμωση των πιο ευάλωτων και εκτεθειμένων σε ποικίλους κινδύνους πληθυσμών που πλήττονται από φτώχεια, κοινωνικές ανισότητες και περιθωριοποίηση. Η διατροφή, η υγεία, η εκπαίδευση, η στέγαση, αποτελούν προτεραιότητες του προγράμματος αναδοχής, ενώ στον κύκλο του ενδιαφέροντος των ενεργειών του οργανισμού εντάσσονται οι οικογένειες των παιδιών και ενήλικοι που χρειάζονται υπηρεσίες υποστήριξης.

Η μεθοδολογία ανάπτυξης της συνεργασίας, που ακολουθεί η INTERAMERICAN, εμπλέκει με αναδοχές όλους τους διοικητικούς τομείς και τα γραφεία του δικτύου πωλήσεων της εταιρείας, ενισχύοντας και ομογενοποιώντας έτσι την κουλτούρα εταιρικής υπευθυνότητας. Επισημαίνεται η διεύρυνση, κατά το 2016, της υποστήριξης που παρέχει η INTERAMERICAN στην ActionAid με τη συμμετοχή διοικητικών στελεχών της στη διαδραστική εμπειρία «World Meal», που αποκαλύπτει τις πολύπλευρες κοινωνικές ανισότητες, την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την εκμετάλλευση, τη σπατάλη και άνιση διανομή των αγαθών της γης, φυσικών πόρων και ειδών διατροφής. Ακόμη, η »εταιρεία υποστήριξε χορηγικά το «μεγαλύτερο παιχνίδι κατά της φτώχειας” με τη συμμετοχή πολιτών και ασφάλισε ένα λειτουργικό όχημα του οργανισμού, ενώ διερευνά τη συνεργασία και σε άλλους τομείς δραστηριοποίησης της ActionAid στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στοιχεία για τις δράσεις της ActionAid
Ενδεικτικά της σημαντικότητας του έργου της ActionAid είναι ορισμένα στοιχεία για τις δραστηριότητες που ανέπτυξε κατά το 2016:
– Παρεσχέθη ανθρωπιστική βοήθεια σε 700.000 ανθρώπους, θύματα των πολέμων και των φυσικών καταστροφών.
33.534 άνθρωποι έλαβαν βοήθεια για την αντιμετώπιση της παρατεταμένης ξηρασίας.
– Ενισχύθηκαν 172.000 γυναίκες για να ξεκινήσουν τη δική τους μικρή επιχείρηση ή εργασία.
– Υποστηρίχθηκαν 22.000 κορίτσια για να προχωρήσουν στις βασικές σπουδές, ενάντια στην φτώχεια και την πατριαρχική κοινωνία.
17.000 παιδιά απέκτησαν πρόσβαση σε σχολικές εγκαταστάσεις και 15% περισσότεροι μαθητές γράφτηκαν στο σχολείο.
Στη φωτογραφία στιγμιότυπο από το «μεγαλύτερο παιχνίδι κατά της φτώχειας» με τη συμμετοχή πολιτών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*