Αλ.Σαρρηγεωργίου: H Eurolife εξετάζει τρόπους ανάπτυξης οργανικούς και μη

της Ελενας Ερμείδου

Προσηλωμένη στην ελληνική αγορά και όχι μόνο, αλλά και διαθέτοντας μία ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια, η Eurolife ERB, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου σε Συνάντηση Διακεκριμένων Συνεργατών της εταιρείας, εξετάζει τρόπους ανάπτυξης, οργανικούς και μη οργανικούς. Οι μη οργανικοί τρόποι ανάπτυξης, όπως χαρακτηριστικά διευκρίνισε «σημαίνει να αγοράσεις κάποιον, συμπληρώνοντας πως η Eurolife είναι μία γερή εταιρεία, γράφει πολύ καλές αποδόσεις, οπότε οτιδήποτε προστεθεί πρέπει να έχει μελετηθεί και να γίνει με πολύ καλή στρατηγική, ώστε να προσδώσει μεγαλύτερη αξία στην εταιρεία .

Ισχυρό πλεονέκτημα για την Eurolife, ο πολύ καλός μέτοχος της, η Fairfax και ο Prem Watsa που την στηρίζει, είναι συνεπής «σε ό,τι είχε πει», παρέχοντας της ανεξαρτησία και την «ευελιξία στο να λαμβάνει αποφάσεις».

Εκ των σημαντικότερων αποφάσεων της διοίκησης της Eurolife είναι η «επανόρθωση της εταιρείας», μία επένδυση 5 εκατομμυρίων ευρώ, με κεντρική ιδέα την «ψηφιοποίηση όλων των διαδικασιών», αλλάζοντας το ΙΤ και την μηχανογράφηση. Αυτό, εξήγησε ο Αλ. Σαρρηγεωργίου θα το επιτύχει η εταιρεία σχεδιάζοντας τις περιπτώσεις, όπως «ποια είναι η Εurolife και τι θέλει να επιτύχει, τι εικόνα πρέπει να έχει σε εσάς, τι πρέπει να βλέπει ο πελάτης γιατί στο τέλος ο πελάτης μετρά πιο πολύ και από εσάς και από εμάς», ίδιος συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο Solvency II, o Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου υπογράμμισε «συνολικά η αποτίμηση του κλάδου είναι πολύ καλή, βεβαίως» προσέθεσε «υπάρχουν και πολλά ανοικτά θέματα, όπως η γραφειοκρατία και το θέμα της επαφής με το πελάτη» και όλα αυτά τα θέματα θα επανεξεταστούν το 2018 από τις εταιρείες, τις ενώσεις και την .

Το Solvency II ανέφερε «έχει σφίξει με τα συν και τα πλην την εικόνα στην διαμεσολάβησή», ωστόσο εξήγησε «πως «όταν δηλώνεις ασφαλιστής.. πρέπει να αντανακλάται η ποιότητα η δική σας, το επάγγελμα του ασφαλιστή πρέπει να ανοίξει δεν πρέπει να κλείσει».

Δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία του κλάδου, τονίζοντας ότι «η επόμενη ημέρα της οικονομίας θα έρθει και αυτή θα είναι πολύ καλή για εμάς» προσθέτοντας ότι η Eurolife έχει το διαβατήριο ανάπτυξης λόγω της ισχυρής θέσης και αξιοπιστίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*