SAS: Νέο ρεκόρ εσόδων για το 2016

Η SAS είχε τόσα πολλά να γιορτάσει το 2016. Η ηγέτιδα εταιρεία στα analytics γιόρτασε την 40η επέτειό της, επέκτεινε τις δραστηριότητές της σε παγκόσμιο επίπεδο και συνέχισε να επιτυγχάνει αύξηση εσόδων και κερδοφορίας, ανακοινώνοντας συνολικά έσοδα 3.2 δισεκατομμύρια δολάρια Ο συγκεκριμένος αριθμός μεταφράζεται σε 4% αύξηση σε σταθερό νόμισμα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Οι πωλήσεις νέου λογισμικού αυξήθηκαν κατά 9%, επιβεβαιώνοντας την διαρκή ζήτηση της αγοράς για λύσεις SAS Analytics.

“Στόχος μας είναι να παρέχουμε βοήθεια σε κάθε πελάτη ώστε να μετατρέπει τη γνώση που αποκομίζει μέσω της χρήσης των analytics σε πολύτιμη αξία”, δηλώνει ο CEO της SAS, Jim Goodnight. “Αυτό επιτυγχάνεται με την ταχύτατη προσαρμογή μας στις συνεχώς μεταβαλλόμενες αγορές, την αξιοποίηση “επαναστατικών” τεχνολογιών και την απόλυτη αφοσίωσή μας στην καινοτομία. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά μας επιτρέπουν αφενός να παραμένουμε ως η ηγέτιδα εταιρεία σε στρατηγικές αγορές και αφετέρου να παρέχουμε καινοτόμες λύσεις στους πελάτες μας ώστε να αντιμετωπίζουν με επιτυχία τα πιο απαιτητικά προβλήματα που συναντούν στην επιχειρηματική τους καθημερινότητα”.

Παγκόσμια Ανάπτυξη

Τα έσοδα αυξήθηκαν παγκοσμίως στο σύνολο των γεωγραφικών περιοχών που δραστηριοποιείται η εταιρεία. Η μεγαλύτερη ανάπτυξη σημειώθηκε στην Ασία και την Λατινική Αμερική όπου οι πελάτες στις συγκεκριμένες περιοχές επένδυσαν περισσότερο σε λύσεις για τη στρατηγική χρήση των analytics. Όλες οι περιοχές αύξησαν τα έσοδα στις κύριες τεχνολογικές λύσεις της SAS, συμπεριλαμβανομένων εκείνες της διαχείρισης των δεδομένων (data management), των analytics και της επιχειρηματικής ευφυίας (business intelligence). O τραπεζικός τομέας, ο δημόσιος τομέας και αυτός της υγείας ήταν οι κλάδοι που είχαν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη

Την προηγούμενη χρονιά, σχεδόν 3.000 νέοι οργανισμοί προστέθηκαν στο υπάρχον πελατολόγιο της SAS, σε περισσότερες από 83000 εγκαταστάσεις  παγκοσμίως. Επιχειρήσεις και οργανισμοί όπως οι Boston Bruins, Finnish railway VR Group, Imperial College London, Pennsylvania Patient Safety Authority, Ireland/UK-based financial group AIB και New Orleans health clinic CrescentCare αναγνωρίζουν την αξία που τους προσφέρουνοι λύσεις των SAS Analytics.

Προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των πελατών της, η SAS άνοιξε νέες εγκαταστάσεις και γραφεία εξυπηρέτησης πελατών στο Δουβλίνο, στο Παρίσι και στο Ντιτρόιτ (για να υποστηρίξει την ανάπτυξη που σημειώνεται στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας). Τέλος, νέα γραφεία είναι υπό κατασκευή στα κεντρικά της SAS στο Cary, στη Βόρεια Καρολίνα.

Πυλώνες ανάπτυξης για το 2016

Η εκρηκτική αύξηση του όγκου των δεδομένων έχει οδηγήσει στον πολλαπλασιασμό των επιχειρηματικών αναγκών για  τη διαχείριση τους  με τη χρήση των analytics. Προκειμένου να κατανοήσουν και να αξιοποιήσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό την αξία των δεδομένων τους, οι οργανισμοί επιζητούν την βοήθεια της SAS ώστε να μετατρέψουν τη γνώση που απορρέει από τα data σε αξιοποιήσιμη πληροφορία για καλύτερη λήψη αποφάσεων. Ό οίκος αξιολόγησης Forrester ορίζει αυτή την ικανότητα ως enterprise insight platform suite, μία ενσωματωμένη (ή μερικώς ενσωματωμένη) σουίτα διαχείρισης δεδομένων, εργαλείων analytics και απόκτησης γνώσης. Ο οίκος Forrester ονόμασε την SAS ως την μοναδική ηγέτιδα εταιρεία στην παραπάνω κατηγορία για το τελευταίο τρίμηνο του 2016, δηλώνοντας πως “η SAS προσφέρει την καλύτερη σουίτα analytics με ένα εύρος δυνατοτήτων διαχείρισης δεδομένων για streaming, virtualization και master data management. Παράλληλα, η σουίτα αποτελεί -εκτός από την προηγμένης ευφυίας τεχνολογία που διαθέτει- μία πλατφόρμα ολοκληρωμένης επιχειρηματικής στρατηγικής”.

Ο οίκος Forrester, επίσης, προσθέτει πως οι οργανισμοί που αναζητούν να απλοποιήσουν τη διαχείριση των ετερογενών δεδομένων τους και την αρχιτεκτονική των analytics, θα πρέπει να αξιολογήσουν το ενδεχόμενο επένδυσης και υιοθέτησης της λύσης SAS Viya, όλο και περισσότερο εντός του 2017, ως μια πλατφόρμα εμβάθυνσης στην επιχειρηματική γνώση,

Οι πωλήσεις σε νέο λογισμικό analytics, διαχείρισης δεδομένων και εργαλείων υποδομών σημείωσαν αύξηση 8%, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το μισό των συνολικών εσόδων για το 2016.

Επιπρόσθετα, οι λύσεις cloud εξακολουθούν να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της SAS, καταγράφοντας αύξηση 9% κυρίως λόγω της ζήτησης της αγοράς για ευέλικτες, ασφαλείς και οικονομικές μεθόδους πρόσβασης στις λύσεις SAS. Η εταιρεία συνεχίζει να δημιουργεί και να προσφέρει στους πελάτες της νέους τρόπους πρόσβασης και χρήσης των λύσεων και της τεχνογνωσίας της μέσω προϊόντων όπως το SAS Cloud Analytics και το Results-as-a-Service (RaaS). Το RaaS, το οποίο σημείωσε σημαντική αύξηση τον τελευταίο χρόνο, θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και το 2017 αφού οι πελάτες διαπιστώνουν την ταχύτατη απόσβεση στην επένδυση (Return On Investement – ROI) και την δυνατότητα πρόσβασης στις προηγμένης ευφυίας λύσεις της SAS χωρίς να χρειάζεται να επωμιστούν το κόστος δημιουργίας δικών τους εσωτερικών ομάδων.

Μεταξύ των επιχειρηματικών λύσεων, οι λύσεις Fraud & Security Intelligence σημείωσαν αύξηση 36% καθώς οι οργανισμοί ήρθαν αντιμέτωποι με την επιτακτική ανάγκη αποτελεσματικής αντιμετώπισης των οικονομικών εγκλημάτων και απάτης μέσω της συμμόρφωσής τους σε τομείς όπως το ξέπλυμα χρήματος.

Οι συνεργάτες (partners) της SAS επηρέασαν σχεδόν το ένα τρίτο των νέων πωλήσεων. Η SAS διαθέτει ένα ισχυρό κανάλι με διανομείς, μεταπωλητές, OEMs και παρόχους υπηρεσιών analytics, το οποίο εστιάζει στη βέλτιστη δυνατή υλοποίηση και αξιοποίηση της τεχνολογίας της εταιρείας ώστε να ταιριάζει και να καλύπτει τις εξατομικευμένες ανάγκες κάθε πελάτη.

Διαρκής καινοτομία

Οι αναλυτές χαρακτηρίζουν την SAS ως ηγέτη στα predictive και advanced analytics, στο customer intelligence, καθώς και στη διαχείριση, ποιότητα και ενσωμάτωση των δεομένω. Σύμφωνα με την IDC, η SAS κατέχει το 31,6% μερίδιο της αγοράς στα predictive και advanced analytics. Έχει αναγνωριστεί, επίσης, ως ο ηγέτης στην εύρεση της απάτης, στη διαχείριση του ρίσκου και στα retail analytics.

Η διατήρηση της εν λόγω ηγεσίας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην καινοτομία. Χρόνο με το χρόνο, η SAS επανεπενδύει περίπου το διπλάσιο budget στο R&D -26% των εσόδων για το 2016- σε σύγκριση με το μέσο όρο των υπόλοιπων μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας. Η ακλόνητη αφοσίωση στην καινοτομία βρίσκεται πίσω από την νέα τεχνολογία SAS Viya, η οποία χαρακτηρίζεται από τους αναλυτές ως τεχνολογία που θα αλλάξει τα δεδομένα της αγοράς. Η SAS συνεχίζει να λανσάρει νέες καινοτομίες στα ανοικτής πρόσβασης και cloud-ready υψηλής απόδοσης analytics και πλατφόρμες οπτικοποίησης. Η πιο πρόσφατη (καινοτομία) προέρχεται μέσω της λύσης SAS Visual Investigator, η οποία παντρεύει τα προηγμένα analytics με δυναμικά και διαδραστικά workspaces. Με τη συγκεκριμένη λύση, οι οργανισμοί έχουν τη δυνατότητα προσδιορισμού, εξερεύνησης και διαχείρισης ενός ολόκληρου κύκλου μίας έρευνας, αναζήτησης ή αιτήματος. Η SAS σχεδιάζει να λανσάρει νέα προϊόντα της οικογένειας SAS Viya μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017.

Η SAS θα εξακολουθήσει να καινοτομεί και το 2017 στις βασικές κατηγορίες προϊόντων και λύσεων όπως τα analytics, την οπτικοποίηση (visualization), τη διαχείριση δεδομένων (data management), το customer intelligence, τη διαχείριση του ρίσκου και την καταπολέμηση της απάτης. Επιπρόσθετα, το SAS Viya, η τεχνητή νοημοσύνη, το cloud και το Internet of Things θα είναι σημαντικές περιοχές επένδυσης για την SAS.

Κάνοντας προσβάσιμα τα analytics σε όλους

Πρόσφατα, το Money Magazine αποκάλεσε τα SAS Analytics ως “την πιο πολύτιμη εργασιακή δεξιότητα”. Η γεφύρωση του κενού στα analytics αποτελεί στρατηγικό στόχο για την εταιρεία, η οποία προσπαθεί να διευκολύνει τη διαδικασία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.  Το SAS University Edition παρέχει δωρεάν πρόσβαση στο λογισμικό της SAS ώστε ο καθένας να μπορεί να εκπαιδευθεί στην ανάλυση των data. Χιλιάδες καθηγητές, σπουδαστές και ερευνητές επωφελούνται από τα δωρεάν και cloud-based SAS OnDemand for Academics. Οι εγγραφές και τα downloads των δύο προαναφερθέντων προϊόντων έχουν φτάσει τις 900.000. Επίσης, δωρεάν e-learning πηγές και online οδηγοί βοηθούν τους χρήστες να εξοικειωθούν γρηγορότερα με την τεχνολογία της εταιρείας. Για τους νέους σπουδαστές, η SAS λάνσαρε πρόσφατα την δωρεάν εφαρμογή CodeSnaps (CodeSnaps app).

Η πολυετής και σε βάθος γνώση της SAS στα analytics εξακολουθεί να βελτιώνει τον κόσμο μέσω της αξιοποίησης των data για την επίλυση θεμάτων όπως η φτώχεια, η υγεία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η πρόσβαση στην εκπαίδευση. Από την αντιμετώπιση επικίνδυνων καταστάσεων δημόσιας υγείας στην Arizona μέχρι την πρόβλεψη του κινδύνου αυτοκτονίας των νέων ανθρώπων του Καναδά, τα SAS Analytics αλλάζουν προς το καλύτερο τις ζωές των ανθρώπων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*