14η απονομή επιχειρηματικών βραβείων ΧΡΗΜΑ

Παρουσία εκατοντάδων θεσμικών εκπροσώπων και στελεχών επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκε η απονομή των Επιχειρηματικών Βραβείων ΧΡΗΜΑ, την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 στο ξενοδοχείο Divani Caravel.
Τα βραβεία, που αποτελούν πλέον θεσμό για την ελληνική αγορά, διοργάνωσε για 14η συνεχή χρονιά η ETHOS MEDIA Α.Ε και το επενδυτικό και οικονομικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ. Οι νικητές αναδείχθηκαν μέσα από 19 διαφορετικές κατηγορίες, όπως ψηφίστηκαν από 1627 αναγνώστες του περιοδικού και της εβδομαδιαίας ηλεκτρονικής εφημερίδας ΧΡΗΜΑ Week, στην ιστοσελίδα hrima.ethosawards.eu.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν, καθώς και απένειμαν βραβεία στους εκπροσώπους των βραβευμένων εταιρειών, οι κ.κ.:
Χαράλαμπος Γκότσης, Πρόεδρος, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, Παναγιώτης Δράκος, Πρόεδρος, Ένωση Εισηγμένων Εταιριών (ΕΝ.ΕΙΣ.ΕΤ.), Γιάννης Παπαδόπουλος, Πρόεδρος, Hellenic Venture Capital Association, Σπύρος Κυρίτσης, Πρόεδρος, Σύνδεσμος Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΣΜΕΧΑ), Δημήτρης Βέργαδος, Διευθυντής του Τομέα Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Βασίλης Γκόβαρης, CFO, Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών, Ηρακλής Μπαμπλέκος, Α’ Αντιπρόεδρος ΔΣ, Ένωση Θεσμικών Επενδυτών (Ε.Θ.Ε), Ευαγγελία Καρατσόρη, Director Audit, KPMG, Δημήτρης Τάνος, Director Audit, KPMG, Christian Thomas, Partner Advisory, KPMG και Ιωάννης Αχείλας, Partner Tax, KPMG.
Στην κεντρική ομιλία της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε από τον κ. Χαράλαμπο Γκότση, o Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μίλησε για την αξία του θεσμού των Επιχειρηματικών Βραβείων ΧΡΗΜΑ που λειτουργεί ως κίνητρο για την συνέχιση της προσπάθειας διάκρισης των ελληνικών επιχειρήσεων, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, η οποία εκτιμά ότι παρήγαγε αρκετά ικανοποιητικά αποτελέσματα για το 2016. Ο κ. Γκότσης εξήρε τη σημασία των επενδύσεων και των εξαγωγών για το μέλλον της χώρας, καθώς, όπως είπε, η κινητοποίηση επενδύσεων μεγάλης κλίμακας είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση του ελλείμματος ανάπτυξης και των θέσεων εργασίας. «Η χώρα μας πληροί τις προϋποθέσεις για την προσέλκυση επενδύσεων», δήλωσε ο κ. Γκότσης «καθώς η ανταγωνιστικότητα σε όρους εργασίας έχει αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό, οι μεταρρυθμίσεις στις αγορές εργασίας και προϊόντων αρχίζουν να αποδίδουν ενώ η αποτίμηση στοιχείων ενεργητικού ευνοούν την απόκτησή τους». Ο κ. Γκότσης επεσήμανε επίσης την ανάγκη διοικητικής διευκόλυνσης της επενδυτικής δραστηριότητας, βελτίωσης της χρηματοδότησης της οικονομίας με χαμηλότερο κόστος, σταθερού φορολογικού συστήματος, συνέχισης των μεταρρυθμίσεων αλλά και το να πεισθούν οι επενδυτές για τη σταθερότητα στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας. Τέλος, ο κ. Γκότσης έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης «ώστε με το τέλος του 3ου Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής να είναι η χώρα σε θέση για μια ολοκληρωτική έξοδο στις αγορές που θα επιτρέψει την πλήρη χρηματοδότηση των αγορών της».
Η παρουσίαση των βραβείων έγινε από την κ. Χριστίνα Τσούχλαρη, Events Executive στην Ethos Media S.A. ενώ βραβεύτηκαν οι καλύτερες εταιρείες, όπως προέκυψαν μετά από αξιολόγηση σε μια σειρά από κριτήρια όπως η πορεία των οικονομικών επιδόσεων, η σταθερότητά τους, η διεύρυνση των μεριδίων αγοράς τους, η χρηματιστηριακή πορεία και η σχέση με τους επενδυτές, η προσπάθεια διεθνοποίησης, η καινοτομία, η έμφαση στις επενδύσεις κ.λπ.


Οι κατηγορίες των βραβείων και οι αντίστοιχες εταιρείες που διακρίθηκαν φέτος ανά κατηγορία είναι:
1.ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡEΙΑΣ – 2016 
Τράπεζα Πειραιώς
ΟΤΕ OMΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ
Fourlis Συμμετοχών
2.ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡEΙΑΣ FTSE LARGE CAP – 2016
Eurobank
TITAN
ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ
3. ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡEΙΑΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣ – 2016
ΤΙΤΑΝ
Folli Follie Group
ΣΑΡΑΝΤΗΣ
4. ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡEΙΑΣ MID-SMALL CAP – 2016
ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ
NEWSPHONE
REVOIL
5. ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡEΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ – 2016
ΕΥΔΑΠ
ΔΕΗ
ΟΛΘ
6. ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ – 2016 
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος
Τράπεζα Πειραιώς
Eurobank
7. ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ – 2016
ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
ΙΑΣΩ
ΑΝΕΚ LINES
8. ΒΡΑΒΕΙΟ ΥΨΗΛΩΝ ΡΥΘΜΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – 2016
Ικτίνος Eλλάς
Epsilon Net
Quest Συμμετοχών
9. ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗΣ – 2016  
Κρι Κρι
INTRALOT
10. ΒΡΑΒΕΙΟ ΥΨΗΛΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ – 2016  
MOTΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ)
ΟΤΕ ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ
Καρέλιας
11. ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ – 2016
OTE ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
MLS
CRETA FARMS
12. ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ – 2016   
LAMDA DEVELOPMENT
Alpha Bank
EXAE
13. ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – 2016   
Ελληνικά Πετρέλαια
Ευρωπαϊκή Πίστη
ΟΛΠ
14. ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ – 2016   
Coca Cola HBC
ΟΠΑΠ
ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ
15. ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ – 2016   
EUROXX ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ
Entersoft
MEDITERRA
16. ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 2016 σύμφωνα με την αθροιστική αξία συναλλαγών χρεογράφων του ΧΑ
Eurobank Equities
Εθνική Χρηματιστηριακή
Παντελάκης Χρηματιστηριακή
17. ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ – 2016   
Eurobank Asset Management
Alpha Trust ΑΕΔΑΚ
3K Investment Partners
18. ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΕΕΑΠ – 2016   
Εθνική Πανγαία
Grivalia
Trastor
19. ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ASSET & WEALTH MANAGEMENT (AEΔAK και ΑΕΔΑΚ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΣΚΟΠΟΥ και ΑΕΠΕΥ σύμφωνα με την Ένωση Θεσμικών Επενδυτών)
HSBC Retail Banking and Wealth Management
Πειραιώς Asset Management
Attica Wealth Management

Sponsors: Asset Ogilvy Public Relations, BUSINESS WITH

Υποστηρικτές: KPMG, go greek

Print Sponsor: Pressious Arvanitidis

Υπό την Αιγίδα:
Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών, Ένωση Θεσμικών Επενδυτών (ΕΘΕ), Ένωση Εισηγμένων Εταιρειών (ΕΝΕΙΣΕΤ), Hellenic Venture Capital Association, Σύνδεσμος Μελών Χρηματιστηρίων Αθηνών (ΣΜΕΧΑ)
Χορηγοί Επικοινωνίας:
EPIXEIRO.GR, PALO.GR, ΧΡΗΜΑ, ΧΡΗΜΑ WEEK, INSURANCE WORLD, INSURANCE WORLD.GR, VIRUS.COM.GR, PHARMA & HEALTH BUSINESS MAGAZINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*